Pok allegro zwrot środków

• Autor wątku Autor wątku Allegrozlo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Allegrozlo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Kupiłem drzwi na allegro. Poza allwgro doplacilem do nich bo sprzedający tak chcial. Towar dostalem dlugo po czasie. Przed uplywem 2 lat drzwi sie rozkleiły. Sprzedajacy uznal reklamacje mial wymienic na nowe. Kilka razy zmienial twrmin wymiany, raz pisal ze sa gotowe raz , że idą do produkcji. Ostatecznie nie odpisywał mi. Wypelnilem wniosek do pok. Odezwal sie i zapewniał odnosnie terminu. Nie wywiazal siw i zmienil kolejny raz termin. Ja wyznaczylem jemu termin i tez go nie wywiązał się. Allegro przynało zwrot tylko tej kwoty co zapłaciłem przez allegro. Sprzedający chce abym odesłał drzwi. Co zrobic w tej sytuacji? Przecież oprocz allegro dostal kase. Wiec wychodzi na czesciowy zwrot dla mnie pieniędzy a nie calkowity. Poza tym pol roku minęło od czasu reklamacji drzwi. Co robic?

Trzeba było nie kombinować poza allegro, bo sprzedający tak chciał.

Moim zdaniem powinieneś odesłać drzwi jednocześnie domagając się zwrotu dodatkowej wpłaty.

Jeśli nie będzie reakcji to pozostaje Sąd, jednak będziesz musiał udowodnić wpłatę i to, że dotyczyła tego akurat zamówienia.

Jeśli nie zwrócisz drzwi sprzedający może wytoczyć powództwo przeciwko Tobie o wydanie rzeczy.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Chyba nie wiesz co to znaczy zdemontować ościeżnicę w wykończonym mieszkaniu! Wymiana na nowe o podobnym standardzie kosztuje już dwa razy więcej . Ma prawo iść do sądu jakby zwrócono mi całą kwotę, a nie część. Drzwi miał wymienić na nowe więc to on pogrywał i pogrywa z innymi poszkodowanymi.

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz ?

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Powrót