Poker i zakłady bukmacherskie online

• Autor wątku Autor wątku Malaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, mam kilka pytań dot. pokera i zakładów bukmacherskich online.

1. Czy granie w zakłady bukmacherskie lub pokera nie wydając ani grosza jest legalne? Istnieją sposoby takiego grania i zarobienia na tym prawdziwych pieniędzy. Wydaje mi się, że nielegalne jest wkładanie do tego swoich zarobionych pieniędzy, ale jeśli ktoś gra i zarabia bez strat ponoszenia jakichkolwiek strat?
2. Jak to jest z reklamowaniem ww. gier "hazardowych". Czy dozwolone jest reklamowanie samą nazwę firm umożliwiających granie online czy można również napisać korzyści z tym związane?
3. Czy można reklamować ofertę w języku polskim (nie kierowaną do polaków), która jest nielegalna w Polsce? W końcu jeśli ktoś będzie zachwalał poker to może tą informacje kierować do ludzi żyjących w kraju gdzie poker online jest legalny, prawda?

Są dwie rózne rzeczy:
1. Miejsca urządzania gry - czyli postawienia serwera.
2. Miejsce grania.

I tak np. postawienie serwera w danym kraju może być nielegalne ale granie już może być legalne.
Pierwsze słyszę o graniu bez pieniędzy. Chyba że chodzi o punkty zdobywane poprzez referencję czyli naganianie nowych graczy.

Proponuję poczytać ustawę o grach i zakładach wzajemnych. Jest tam o reklamowaniu gier.

Jak najbardziej możliwe jest zarabianie bez wkładu własnego, ale trzeba być w tym dobrym. O tym chciałem napisać na własnej stronie, tylko wg. prawa nie można reklamować z podawanie zalet.

Dlatego zastanawiam się, czy gdybym dodał do treści kruczek, że informacja jest przekazana na własną odpowiedzialność czy dla społeczności z kraju w którym "hazard online" jest legalny czy coś w tym stylu. Mogę w taki sposób ominąć tą głupią ustawę?

Powrót