Pół roku więzienia za spalenie marzanny. Absurdalne wyroki

• Autor wątku Autor wątku VolNiczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
V

VolNiczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Może mi ktoś powiedzieć jaką logiką kierował się sędzia skazując artystę na pół roku więzienia za spalenie Marzanny? Środowiska żydowskie utożsamiły marzanne jako topienie żydówki :D O tym absurdalnym wyroku możecie sobie przeczytać w internecie. Ja myślałem, że to jakieś fake, a jednak nie. Sędziostwo w Polsce upada. Wszystko się wali. Tracą kompletnie autorytet.

Ostatnia edycja:
Sąd podstąpił prawidłowo bo? Jeżeli już bierzesz udział w dyskusji to napisz coś więcej w tym temacie. Tak by było wiadomo czym się ten człowiek kierował przy wydawaniu absurdalnego wyroku z którego śmieje się pół internetu. Tego typu wyroki podważają nie tylko autorytet, ale i sens istnienia wymiaru sprawiedliwości w tej formie.

A skąd ludzie tu na forum mają wiedzieć czym kierował się sędzia? Proszę dotrzeć do uzasadnienia wyroku i przeczytać, albo do samego sędziego i się spytać.

po pierwsze: zwalczanie antysemityzmu jest zachowaniem prawidłowym

po drugie: dla mnie o wiele większym autorytetem jest jeden solidnie wykształcony sędzia niż cała masa przygłupów tworzących "połowę internetu"

Co to znaczy wykształcony? Dzisiaj byle maturzysta po studiach ma identyczne wykształcenie co ten twój „autorytet”. Antysemityzm w paleniu Marzanny? Gdzie się go dopatrzyłeś? Skoro wyrokujesz to rozumiem, że masz dostęp do uzasadnienia?

jeśli kukła "przypominała Żyda", to palenie czy topienie marzanny stanowi akt antysemityzmu

Co to znaczy przypomina Żyda? Według sądu czym się charakteryzuje Żyd? Jak odróżnił Żyda od Polaka, Araba ,albo Bezdomnego? I od kiedy prawo zezwala na karanie kogoś wyłącznie na podstawie własnej oceny?
Pomijam fakt, że Polak, rusek, murzyn, arab też może być Żydem bo np. nabył obywalestwo żydowskie... Ja sądowi pokazałbym 10 zdjęć. W życiu by nie odróżnił która to Żydówka, a która Ruska, albo Polka.

Ostatnia edycja:
forg napisał:
Co nabył? Wiesz co to jest obywatelstwo?
Mały teścik. Murzyn ożeni się z Żydówką. Kim będzie córka lub syn? Oficjalnie będzie to Żyd o kolorze skóry czarnym z obywatelstwem Izraelskim. Dlatego ciężko stwierdzić kto jest Żydem, a kto nie Żydem bo to wszystko jest wymieszane. Nawet w Polsce są małżeństwa mieszane.

ps.
Według prawa izraelskiego Żydem jest osoba, która ma ortodoksyjną żydowską matkę.

Ostatnia edycja:
Masz na myśli tego artystę, który spalił marzannę i potem wrzucił ja do Wisły? Rozumiem, że nie zauważasz niczego złego w tym, że na filmiku autor wypowiada się, że ta "bZYDula reprezentuje nienależne roszczenia Żydowskie"

absurdem jest, że za ten czyn nie można wlepić "artyście" np. 50 lat więzienia...

krypa napisał:
Rozumiem, że nie zauważasz niczego złego w tym, że na filmiku autor wypowiada się, że ta "bZYDula reprezentuje nienależne roszczenia Żydowskie"
Gdzie w jego wypowiedzi widzisz antysemityzm?
WicePrezes napisał:
absurdem jest, że za ten czyn nie można wlepić "artyście" np. 50 lat więzienia...
Na to trochę musisz poczekać. Może i nawet za twojego życia zrobią z Polski drugą Palestynę. Na razie jest to jako tako w minimalnym stopniu jeszcze wolne państwo więc musisz się zadowolić symboliczną karą dla przeciwników "narodu wybranego".

Ostatnia edycja:
wyrok jest zgodny z prawem i z zasadami współżycia spolecznego, absurdem jest że istnieją ludzie którym ten sprawiedliwy wyrok nie podoba się

Absurdalne wyroki to nic dziwnego. Sędziowie i prokuratorzy to często wnuki komuchów, dlatego nienawidzą Polaków. Żeby nie być gołosłownym - wyrok za "muzułmanie zabijają w imię religii", odmowa wszczęcia za "Niemcy zabijali Żydów" czy nawet "Polacy zabijali Żydów". O islamistach nie wolno mówić prawdy, o Polakach wolno kłamać.

Nie znam przypadku aby jakikolwiek skazany był zadowolony z wyroku.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót