Polisa OC bez podpisu

• Autor wątku Autor wątku Qazwsx108
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

Qazwsx108

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

Od zawsze ubezpieczałem się u agenta, a teraz dostałem list bezpośrednio z ubezpieczalni, gdzie wystawili kolejne OC na kolejny rok, które ma być ważne po zrobieniu przelewu. Tylko mam wątpliwości, bo na tym OC jest miejsce na pieczęć i podpis pełnomocnika. Dzwoniłem tam i twierdzą, że to niepotrzebne. Jednak z tego co czytam na necie, to powinien być przynajmniej podpis elektroniczny, a takiego też nie ma. Czy aby na pewno takie OC będzie ważne bez żadnego podpisu? I czy powinienem wówczas ze sobą wozić jakieś potwierdzenie dokonania przelewu czy co?

Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości,
sugerowałbym udać się do zaufanego agenta.
Będziesz miał pewność, a ponadto być może polisa okaże się tańsza?

No właśnie problem w tym, że agenta mam w innym mieście i jest to kawałek drogi. Rok temu była podobna sytuacja, że dostałem listownie ofertę, a poszedłem do agenta i tam było kilkadziesiąt złotych drożej, więc tym razem chciałem załatwić wszystko z domu, skoro jest taka opcja. Wydaje mi się, że no skoro ubezpieczyciel twierdzi, że tak może być, to może, ale po prostu chciałem potwierdzenie jakimś przepisem, ustawą czy czymś takim, bo nie umiem znaleźć.

Dokument OC to już teraz tylko świstak nic więcej. Policja przy kontroli i bez tego wie czy dany pojazd ma OC, do kiedy i gdzie. Dla Ciebie ważny jest tylko numer polisy, a nie zeskanowany podpis dyrektora do spraw sprzedaży.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Powrót