P
papi222
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Zalozylem ten temat poniewaz nigdzie nie znalazlem odpowiedniej odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie, mam oferte pracy w Niemczech w hotelu przy sprzątaniu, sprawa wyglada tak ze musze zaolozyc dzialalnosc gospodarcza. Boli mnie jedno a dokladnie to iz kiedy zaloze dzialanosc w Polsce i bede tam, to bede musial placic ZUS z czym by tam problemu nie bylo bo kase mogl bym przelac matce i by mi to oplacila itp,itd tylko jest jeden problem , pracując w Niemczech na Polskiej dzialalnosci nie bede odprowadzac Niemieckiego podatku i tu jest wlasnie ten problem. Mam kolege, ktory kilka miesiecy pracował w niemczech na tych samych zasadach.. wszystko bylo ladnie pieknie placil polski zus itp, zarabial duze pieniadze. Gdy praca sie skonczyla zjechal do PL zamknąl dzialanosc i myslal ze na tym sie skonczy lecz bylo inaczej. Po pewnym czasie przyszedl mu list niemiecki Z KARĄ PIENIEZNA W KWOCIE 3500 EURO !!! ZA NIEODPROWADZANIE NIEMIECKIEGO PODATKU !!! O CO W TYM CHODZI?? NAPALILEM SIE NA TĄ ROBOTE JEST DOBRZE PLATNA.. TYLKO NIE CHCE POZNIEJ WPASC NA TAKĄ MINE... ZEBY ZAROBIONA KASE WYDAC NA KARE! PROSZE O ODPOWIEDZ