polska gwarancja na Slowacji

• Autor wątku Autor wątku Termika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Termika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam, jestem pracownikim slowackiej firmy, ktora w wiekszosci sprzedaje polskie produkty dostarczane bezposrednio od producenta, jest dystrybutorem z drugiej reki, pytanie jest takie: czy gwarancja od producenta w jezyku polskim jest wystarczajaca do uznania reklamacji od slowackiego klienta, czy musi byc ona w jezyku slowackim?

Sprawdź w warunkach gwarancji, czy nie zawiera ona wyłączeń regionalnych - np. "Gwarancja obejmuje wyłącznie urządzenia zakupione na terenie Polski."

jest to towar typu drzwi czy podlogi sprzedawany na slowacji

jezeli towar jest polski i gwarancja obejmuje tylko teren RP to na jakiej podstawie reklamujacy moze domagac sie swych praw? a drugie pytanie czy polska firma, ktora sprzedaje zagarnicznej firmie towar musi miec jakas specjana gwarancje czy tez wystarczy ze przelozy ja na jezyk firmy kupujacej? czy obowiazkiem polskiej firmy jest posiadanie gwarancji w jezyku kupujacego?

Problemem sprzedawcy jest to, w jaki sposób respektuje prawa Klienta.
Gwarancja nie jest obowiązkowa i nie ma obowiązku jej udzielania, zaś zapisy gwarancji kształtuje gwarant. Możesz udzielać swojej gwarancji, jeśli chcesz.

Termika napisał:
jezeli towar jest polski i gwarancja obejmuje tylko teren RP to na jakiej podstawie reklamujacy moze domagac sie swych praw? a drugie pytanie czy polska firma, ktora sprzedaje zagarnicznej firmie towar musi miec jakas specjana gwarancje czy tez wystarczy ze przelozy ja na jezyk firmy kupujacej? czy obowiazkiem polskiej firmy jest posiadanie gwarancji w jezyku kupujacego?
Na polskim forum pytasz jakie prawo działa w państwie docelowym....

§ Systemy prawne innych państw - Forum Prawne

Powrót