Polska Telefonia Cyfrowa

• Autor wątku Autor wątku Ewka74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewka74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Dostałam dzisiaj pismo od komornika z Warszawy, o zajęciu wierzytelności.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Przypuszczam, że może to dotyczyć byłego męża, któremu naście lat temu coś tam podpisywałam.
Z pisma dowiedziałam się, że mam zapłacić :
należność główna - 1590,42
koszty procesu - 31,90
koszty adwokackie - 505,00
koszty zastęp. adwok. w egzekucji - 300,00
koszty poprzedniej egzekucji( WTF?) - 81,59
koszty klauzuli - 12,00
opłata egzekucyjna - 918,48
wydatki gotówkowe - 44,33
odsetki zaległe do 04.12.2012 - 3505,71
oraz odsetki od dnia 05.12.2012, wraz z opłatą egzekucyjną w wysokości 0,66 zł dziennie.

Nakaz Zapłaty dotyczy jakiejś sprawy z 1999r i nie za bardzo wiem o co chodzi i co zrobić.

Witaj Ewka74, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy jakiś przekręt ale ja również dostałem takie pismo tylko na większą kwotę i też nie mam pojęcia co zrobić z tym fantem, najlepsze jest to że nikt nie chce udzielić konkretnych informacji, czy próbowałaś się może kontaktować z PTC?

Nie próbowałam, napisałam do nich maila, to kazali mi płacić po 300 zł miesięcznie...

Proponuję zadzwonić do komornika a później do wierzyciela aby dowiedzieć się o co chodzi, na piśmie od komornika powinna być też sygnatura akt sprawy, ale raczej już nic się nie zdziała i trzeba będzie zapłacić

Żeby zadzwonić, to jeszcze trzeba mieć pieniądze na to dzwonienie. Niestety mam telefon na kartę i zwykle nie mam nic na koncie, kupuję kartę rzadko, bo po prostu mnie na telefon nie stać.
Mnie pozostaje jedynie opcja mailowa, bo za takie listy elektroniczne nie płacę.

do wczoraj mogłaś wnieść sprzeciw do Sądu teraz to już tylko płacić ...

Powrót