pomniejszenie standartu mieszkania

• Autor wątku Autor wątku mirmaxel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mirmaxel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
W miesiącu lipcu kupiłem nowe mieszkanie od developera i podczas wykańczania okazało się ,że otwór drzwiowy jest o 6cm mniejszy niz w projekcie i niestety nie można wstawic drzwi o standartowym wymiarze 80cm.Projekt mieszkania jest tak skonstruowany ,że nie można przesunąć żadnych ścian aby zwiększyć otwór na ościerznicę.Mieszkanie niestety nie będzie miało drzwi do pokoju gościnnego.W jaki sposób mam sie domagać zwrotu części kosztów z tytułu zaniżenia standartu mieszkania i o jaką kwotę można się ubiegać.
Mirmaxel

Pewnie taka sprawa wymagałaby aby wypowiedział się jakiś rzeczoznawca, który oszacuje wartość mieszkania.

wartość mieszkania jest znana bo to jest nowe mieszkanie.Ale jak okreslic zmianę standartu takiego niezgodnego z projektem błędu komstrukcyjnego?

oscieznice sa o innych wymiarach niz 80.
Kup sobie "70"
jezeli juz wczesniej zakupiles "80" zazadaj zwrotu kosztów za nią.

Doskonale wiem o tym,że są mniejsze niż 80 ale do pokoju dziennego nie wejdą wtedy żadne meble i standartem jest że muszą byc 80-tki.Planuję już zostawić to bez drzwi ale chodzi mi o to jak mogę żądać odszkodowania za niezgodność z projektem

Powrót