Pomoc finansowa po wyjściu z Z/K

• Autor wątku Autor wątku Marcinva
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcinva

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam 15.10 opuściłem zakład karny i słyszałem że mogę zgłosić się o pomoc finansową do :

- Zespołu Kuratorów
- Do Prezesa Sądu

ogólnie chciałem zapytać czy to jest prawda ? jeżeli tak czy mógłby ktoś mi pomóc w napisaniu wniosku o taką zapomogę i powiedzieć gdzie dokładnie miałbym go złożyć ?

Mam taka regułkę przepisana od kogoś ale nie wiem czy to jest w miarę napisane ? nie znam sie na tych ustawach itp.

Zwracam się z uprzejma prośba o udzielenie mi zapomogi zgodnej z rozpatrzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 22.04.2005r. w sprawie funduszu KKw Dz. 90 poz 567/12 2004r. o pomocy społecznej Dz. ust. nr. 64 poz. 593 nr. 99 poz. 563 zwracam się z uprzejmą prośba do Zespołu Kuratorów oraz Prezesa Sadu o udzielenie mi zapomogi okresowej na zabezpieczenie i stabilizacje i realizacji w społeczeństwie w/w kwota jest ustawowa zapomoga po uprzednim zwolnieniu z zakładu karnego. Prośbę swa motywuje tym ze...

PS. Przepraszam jeżeli temat założyłem w złym dziale.
Z góry dziękuje.

Ostatnia edycja:
Zgłoś się do kuratora w Sądzie Rejonowym właściwym dla Twojego miejsca zamieszkania. Podejrzewam, że dostaniesz tam gotowy formularz jaki będziesz musiał wypełnić. Weź dowód osobisty, świadectwo zwolnienia, rejestrację z Urzędy Pracy i ewentualnie inne dokumenty potwierdzające Twoją sytuację finansową. Pamiętaj, że pomoc którą otrzymasz jest raczej symboliczna i żadnych kokosów się nie spodziewaj.

Jak na razie to z opieki uzyskałem zapomogę w kwocie 100zł, trochę śmieszna kwota u kuratora jeszcze nie byłem ale po niedzieli pójdę i dam znać co i jak.

Powrót