pomoc osadzony na trzy mies w arescie

• Autor wątku Autor wątku moflik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

moflik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam pytanie
brat został zatrzymany na 3 mies za niewypracowanie godzin prac społecznych prawdopodobnie wogle nie postarał się o te prace {olał sprawe pewnie} wysyłali pisma poleconym z jakiś względów nieodbierał awizo w skrzynce
pewnie myślał że to jego była żona listy pisze

został zatrzymany

jaka jest możliwość:
przywrucenia z powrotem prac społecznych
przepustki na 1 komunie
jest jedynym żywicielem dziec 1 rok jego i 7l jej uczący 18l jego związek konkub
ma zwyrodnienie kręgosłupa dolne kręgi czy to może być warunkiem zawieszenia odbywania kary lub zwolnienia

proszę o odpowiedz

dodam że była to kara przez sąd grodzki jego 1

Była to kara ograniczenia wolności czy kara zastępcza prac społecznie użytecznych w zamian za nieuiszczoną grzywnę?

karą byly prace społeczne zamienione na odsiadke

Prace społeczne to - częśc kary ograniczenia wolności albo kara zastępcza w zamian za grzywnę.
W drugim przypadku można zwolnic się od zastępczej kary pozbawienia wolności poprzez wpłacenie grzywny.
Konsekwencją uchylania sie od kary ograniczenia wolności jest ostatecznie kara izolacyjna - i w tym przypadku nie ma możliwści odwrócenia sprawy.

Mam pytanie mój mąż ma rozłozona na raty grzywnę i jej od 2 miesięcy nie spłaca, tzn 2 miesiące temu powinien zacząc ale nic, co mu za to grozi i co zrobi sąd czy policja i po jakim czasie do niego zastukaja ???

Mogą odwołać to odroczenie, mogą zamienić na pozbawienie wolnosci lub ograniczenie. Terminy-nieprzewidywalne.Najlepiej niech zacznie płacić.

A jesli by go zamkneli to jak wplaci lub ja wplace to puszcza go ?

niestety wtedy będzie już zapuźno najlepiej się za to zabrać odrazu półki jest na to czas a twój nie trafił do ZK
nie ma co lekceważyć tego i się tym zając od teraz bo naprawdę jak już trafi do ZK może być za późno

[cytat="Magdenia":fpbe5ual]A jesli by go zamkneli to jak wplaci lub ja wplace to puszcza go ?[/cytat:fpbe5ual]

Od zastępczej kary pozbawienia wolności lub wykonania prac społecznie użytecznych skazany będzie zwolniony w każdym czasie przez uiszczenie pozostałej grzywny.

Czyli jesli został by zatrzymany to znaczyło by ze po wpłacie bedzie puszczony ??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót