Pomoc prawna dot. giełdy handlującej bitcoinami

• Autor wątku Autor wątku kuntamarcin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuntamarcin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

w grudniu 2014 r. straciłem na giełdzie bitmarket.pl środki warte obecni ponad 33 tys zł. Pomimo wysyłanych do nich reklamacji nie mam odpowiedzi i postanowiłem wejść na drogę prawną. Niestety firma zarejestrowana jest na Seszelach co dość skutecznie broni ich przed pozwem w polskim sądzie. ***Regulamin §10*** Gdzie szukać pomocy?

pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U prawnika, który jest biegły w prawie kraju docelowego.

Czy koszty poprowadzenia sprawy na Seszelach nie przerosną mojej straty?

Giełda Bitcoin, reklamacja i Seszele

Witam,

mam problem z giełdą Bitmarket. Nie odpowiada na moje reklamacje, a w grę wchodzą duże pieniądze (50 tys zł)
Czy jeżeli firma działa w Polsce (jest największą tego typu firmą w PL - członek Biznes Center Club), ma tu przedstawicielstwa, a spółka jest zarejestrowana na Seszelach to w jaki sposób można z taką firmą dochodzić swoich praw?

RE: Giełda Bitcoin, reklamacja i Seszele

Zgodnie z prawem republiki Seszeli wiec musisz znalezc na miejscu adwokata ktory bedzie cie reprezentowal.

Teraz widze, ze to juz drugi temat. Poprzednio uzyskales juz informacje.

Z dobrego serca Ci radzę, odpuść sobie drogę postępowania cywilnego na terenie Seszeli. Pewnie uda Ci się znaleźć prawnika który będzie Cię reprezentował za o wiele mniejsze pieniądze, ale szansa na ściągnięcie środków nawet z pomocą orzeczenia sądu jest praktycznie żadna.
***mod*** https://www.hg.org/firms-seychelles.html

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót