pomoc przy zadaniu

• Autor wątku Autor wątku harryhar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

harryhar

Witam mam problem z pewnym zadaniem na studiach i bardzo prosiłbym o pomoc

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
zasadą jest, że to Ty najpierw podajesz swoją propozycję rozwiązania

Nawet się nie chciało przepisać...

Wydaje mi się, że będzie tak

1. art. 65 ust. 2 ustawy z 2003 roku o o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym

2. Gdy postanowienia miejscowego planu są inne niż w warunkach zabudowy, stwierdza się wygaśnięcie decyzji o warunkach zabudowy. Wygaśnięcie decyzji stwierdza się w trybie przepisu art. 162 § 1 k.p.a.
Tutaj jednak wydana została ostateczna decyzja o pozwoleniu na budowę. Inwestor ma więc prawo zrealizowania określonego w niej przedsięwzięcia.
Decyzja o pozwoleniu na budowę wygasa, jeżeli budowa nie została rozpoczęta przed upływem 3 lat od dnia, w którym decyzja ta stała się ostateczna lub budowa została przerwana na czas dłuższy niż 3 lata.

3.Podstawą odpowiedzialności jest zarzut niewłaściwego zorganizowania i kierowania budową, tj. niezgodnie z projektem i przepisami techniczno – budowlanymi oraz wadliwego prowadzenia dokumentacji budowy (art. 22 pkt 2 i 3 Prawa budowlanego)

odpowiedzialność kierownika budowy-
Kierownik budowy nie dopełnił obowiązków nałożonych do niego zarówno przez przepisy prawa budowlanego, jak również łączącą go z powodami umowę cywilnoprawną. Odpowiedzialności jego wynika z art. 471 kodeksu cywilnego

4.Inwestora na budowie reprezentuje według ustawy inspektor nadzoru inwestorskiego więc kierownik robót nie jest zobowiązany do reprezentowania interesów inwestora.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jest to dobrze?

Powrót