POMOC - samorząd powiatowy a administracja rządowa

• Autor wątku Autor wątku intears
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

intears

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Słowem wstępu. Jestem tutaj pierwszy raz i trochę się tutaj gubię, więc z góry przepraszam jeśli źle wybrałam dział mojego postu. Aczkolwiek wydawał mi się najbardziej odpowiedni.

Mam taki problem jestem na pierwszym roku PS i mamy taki przedmiot jak "Administracja publiczna" z bardzo wymagającym i mającym swoje dziwne reguły profesorem.

Zadał mi pracę na temat "samorząd powiatowy a administracja rządowa"; z tego co wywnioskowałam z tematu miało być trochę o tym i trochę o tamtym, aczkolwiek, jemu chodziło o to by wyraźnie wykazać różnice pomiędzy tymi dwoma instytucjami.

Czy w związku z tym ktoś mógłby mi podać konkretne jakie są działania powiatu względem adm rządowej i na odwrót?

Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc, ponieważ naprawdę nie wiem jak można tego naszego profesora "zaspokoić" gdyż wg niego nasza wiedza zwykle jest nie na temat, mimo, że korzystamy z ustaw itd.,

Dodam, że pilnie mi to potrzebne. ;)

Po raz kolejny zwracam się z prośbą o pomoc. :(

I co? Oczekujesz, że Ci ktoś tę pracę napisze czy co?

Administracja rządowa to jest Administracja rządowa (Wojewoda)
Powiat to Administracja samorządowa (Starosta).

Szczegółowe zadania znajdziesz w ustawach o samorządzie powiatowym i o Wojewodzie i administracji rządowej w województwie.

Uważam że Twój wstęp odpowiedzi skierowanej do mnie jest co najmniej nie smaczny. Gdybym chciała żeby ktoś mi napisał pracę, to już dawno poszłabym do prawnika zapłaciła mu i miała to z głowy.

Po prostu szukam pomocy, konkretnej pomocy. Mając na uwadze tylko przykłady co robi jeden co drugi. I jakie są różnice i wspólne działania.

Ustawy przejrzałam, zrobiłam już jeden referat ale naszemu profesorowi ciągle mało.

Powrót