Pomoc! Tragedia w USA

• Autor wątku Autor wątku edmund65
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

edmund65

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam. doszło do dramatu. podczas pracy moja siostra podnosiła jakiś ciężar i strzeliło jej coś w kręgosłupie. dzialo się to miesiąc temu. męczyła się przez tydzień. ból się nasilał. wkoncu ból był tak silny że trafiła do szpitala.
nie wiem dokładnie jak tam jest ale pobyt w szpitalu był darmowy. leki to koszt. ale nie o to chodzi. ze szpitala wypisali ją na morfinie i środkach przeciwbólowych (nie mogła chodzic). dzisiaj dowiedzialem się że nie ma czucia, jest sparaliżowana. trafiła znowu do szpitala.
siostra nie ma ubezpieczenia, pieniądze się skończyły. co robic???
nie mogę dodzwonic do ambasady. jak zalatwic pomoc?
odsylają ją od szpitala od szpitala bo nie ma ubezpieczenia. ludzie pomóżcie
poszły jej 4 dyski między kręgami i wdała się infekcja

pracowala na czarno. w ogóle jest tam nielegalnie. dostała wizę na 10 lat ale nie wiem czy to coś zmienia

Jezeli stalo sie to w pracy to pracodowca musial ja ubezpieczac. Ze szpitala nie moge jej wyzuc dla tego ze nie ma pieniedzy lub jest nielegalnie tutaj. Bedzie musiala starac sie o tzw program medicaid w stanie w ktorym jest. Ten program powinnen pokryc koszta leczenia.

Jeżeli pracowała na czarno to nikt siostry nie musiał ubezpieczać. Każdy stan ma różne prawa. W szpitalach są tzw. pracownicy socjalni i oni mogą pomóc załatwić tzw.charity.

zaden Medicaid nie nalezy sie osobie przebywajace nielegalnie. Szybko wykupic bilet do Polski zanim sprawa nabieze rozglosu. Taki sam przypadek byl niedawno w Chicago, Szpital sadownie usunal Polke ze szpitala po 3 latach pobytu (bez ubezpieczenia).
Teraz wiemy dlaczego szybko nie zniosa wiz do USA.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót