Pomoc w kwalifikacji prawnej sprawców.

• Autor wątku Autor wątku krzysiukopara
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiukopara

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Mam tu dwa kazusy do ktòrych trzeba dobrać mi kwalifikację prawną sprawców.
1. Szef zorganizowanej grupy przestępczej wezwał jednego ze swoich podwładnych, członka gangu do dokinania zabójstwa pewnego człowieka, który uwiódł jego żonę. Szef wskazał miejsce gdzie jego pracownik miał popełnić czyn, a wcześniej wyposazył go w broń palną i udostępnił mu samochód aby wykonawca mógł dojechać na miejsce i dokonać egzekucji. Tymczase w terenie zabudowanym potrącił człowieka który zmarł w szpitalu. Jak się później okazało był to mężcztzna którego miał zabić.
2. Trener piłkarzy ręcznych po słabym inauguracyjnym występie na mistrzostwach świata postanowił zorganizować spotkanie sztabu szkoleniowego. Po omówieniu spraw sportowych stwierdził że musimy wygrać dwa kolejne mecze inaczej zostaniemy zwolnieni, wiem że nasi podopieczni w tym rokunprezentują słabą formę, dlatego wpadłem ns pomysł że podamy im środek który doda im wigoru. Po naradzie w której sxtab miał głos opinijący. Zaopatrzył współpracownikòw w epo i polecił podanie go zawodnikom. Później najmłodszy z kadry gdy poczuł się źle udał się do lekarza i opowiedział o objawach. Lekarz zbagatelizował je. Zawodnik zmarł , sekcja wykazała że przyczyną był nadmiar epo.

1 Zły dział
2 nie rozwiązujemy tu prac domowych= ty dajesz rozwiązanie, my oceniamy.

Powrót