F
ficz_wno
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam wielki problem. Pracowałem trzy tyg w niemczech. mój pracodawca wymyślił przy rozliczeniu że musze mu dać rachunek odemnie bo nie da ani centa... mam w polsce działalność i miałem wystawić rachunek jako polska firma. tylko najpierw wypełniłem jakieś dokumenty, które miały mnie zwolnić z podatku niemieckiego. i to miał być koniec formalności. lecz okazało się ze dostałem jakieś trzy niemieckie papiery z czego jeden mam wypełnić i wysłac do finansantu, a drugi do urzędu skarbowego. mój pracodawca powiedział że potrzebuje numer sztojer na który słyszałem że się długo czeka więc dogagałem się z nim że inna osba wystawi rachunek. i wszystko było piękne do momentu zjazdu do polski, kiedy powiedział że ja mu mam wystawić rachunek i dostarczyć sztojer numer, gewerbe, meldunek i rachunek. takze wszystko jest pomieszane troche. prosze o pomoc. czy moge to załatwić w polsce. tak aby uzyskać nr sztojer i wystawić rachunek jako polska firma bez potrzeby zakładania gewerby w niemczech. prosze o kontakt z osobą która się naprawde na tym zna.