T
tadek125
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 32
Witam
Chciałbym prosić o pomoc w odzyskaniu należności za zakupione panele FV.
Zakup był dokonany 8 czerwca 2023 roku i opłacony na podstawie proformy
Zamówienie telefoniczne - z ogłoszenia OLX
Koszt 10000 zł
kontakt z firmą ciągle jest, pracownik też odziwo ciągle odbiera telefony ale mają wymówki, że teraz mają dużo pracy, to znowu kierowcy nie ma, albo powie wprost ze moje panele poszły na inną zamówienie z montażem, a to znowu problemy zdrowotne i tak już sprawa ciągnie się rok.
W opiniach firmy podałem maila i odezwało się więcej osób które też czekają na zamówienie i też mówią że kontakt z firmą jako taki jest.
dla mnie rok czasu to już dużo i chciałbym odzyskać swoje pieniądze
W jaki sposób ugryżć temat? od czego zacząć?
czy sądownie czy szukać jakąś firmę windykacyjną?
Czy po prostu nic sie nie da ztym z robić bo nie mam żadnej umowy - tylko proformę i dowód wpłaty.
Chciałbym prosić o pomoc w odzyskaniu należności za zakupione panele FV.
Zakup był dokonany 8 czerwca 2023 roku i opłacony na podstawie proformy
Zamówienie telefoniczne - z ogłoszenia OLX
Koszt 10000 zł
kontakt z firmą ciągle jest, pracownik też odziwo ciągle odbiera telefony ale mają wymówki, że teraz mają dużo pracy, to znowu kierowcy nie ma, albo powie wprost ze moje panele poszły na inną zamówienie z montażem, a to znowu problemy zdrowotne i tak już sprawa ciągnie się rok.
W opiniach firmy podałem maila i odezwało się więcej osób które też czekają na zamówienie i też mówią że kontakt z firmą jako taki jest.
dla mnie rok czasu to już dużo i chciałbym odzyskać swoje pieniądze
W jaki sposób ugryżć temat? od czego zacząć?
czy sądownie czy szukać jakąś firmę windykacyjną?
Czy po prostu nic sie nie da ztym z robić bo nie mam żadnej umowy - tylko proformę i dowód wpłaty.