Pomoc w rozszyfrowaniu klauzuli.

• Autor wątku Autor wątku karolinaen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolinaen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Mam problem z rozszyfrowaniem tej klauzuli:

"Poinformowano mnie, że Powiatowy Urząd Pracy w Oświęcimiu może zawrzeć umowę tylko z instytucją szkoleniową,
która jest wpisana do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez wojewódzki urząd pracy właściwy ze względu
na siedzibę instytucji szkoleniowej."

Co to znaczy, objasni ktos?
Chodzi o to, ze PUP może zawrzeć umowę tylko z instytucją szkoleniową,
która jest wpisana do JAKIEGOKOLWIEK rejestru instytucji szkoleniowych? To znaczy, ze po prostu musi byc wpisana, obojetnie czy do Rejestru w Warszawie, w Katowicach, Krakowie (chodzi tutaj o woj. w ktorym instytucja sie znajduje)

Czy chodzi o to ze MUSI byc wpisana do tego rejestru w ktorym znajduje sie PUP? Czyli PUP w malopolsce - rejestr malopolski.

Pomoze ktos?

karolinaen napisał:
Czy chodzi o to ze MUSI byc wpisana do tego rejestru w ktorym znajduje sie PUP? Czyli PUP w malopolsce - rejestr malopolski.
Chodzi o to, że musi być wpisana do rejestru WUP (zwracam uwagę na różnicę pomiędzy powiatowym-PUP, a wojewódzkim urzędem pracy-WUP) działającego na terenie, na którym instytucja szkoleniowa ma swoją siedzibę.
Np. instytucja szkoleniowa ma swoją siedzibę w województwie małopolskim, to właściwym dla niej WUP-em jest WUP w Krakowie - małopolski.

Bardziej chodziło mi o to czy mogę skorzystać ze szkolenia na śląsku kiedy jestem zarejestrowna w up w małopolsce.

karolinaen napisał:
Powiatowy Urząd Pracy w Oświęcimiu może zawrzeć umowę tylko z instytucją szkoleniową, która jest wpisana do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez wojewódzki urząd pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej."
karolinaen napisał:
Bardziej chodziło mi o to czy mogę skorzystać ze szkolenia na śląsku kiedy jestem zarejestrowna w up w małopolsce.
Tak, jeśli instytucja szkoleniowa posiada siedzibę na terenie małopolski i tam też została wpisana do rejestru instytucji szkoleniowych, a na terenie Śląska przeprowadza szkolenia.
Jeśli natomiast jest to instytucja, która działa tylko na terenie małopolski, to nie.

Ostatnia edycja:
No jednak nie jest tak jak mówisz :)
Ale dzięki.
Byłam się dowiedzieć dziś osobiście i mogę skorzystać z tego szkolenia :)

karolinaen napisał:
No jednak nie jest tak jak mówisz. Byłam się dowiedzieć dziś osobiście i mogę skorzystać z tego szkolenia
Prosiłaś o interpretację zapisu i dostałaś ją. Jeśli coś budzi wątpliwości interpretacyjne zawsze należy najpierw pofatygować się po odpowiedź bezpośrednio "do źródła". Opinie na forum i tak stuprocentowo nie przesądzą o możliwości odbycia szkolenia. Od tego jest PUP.

Ostatnia edycja:
Powrót