Pomoc w rozwiązaniu kazusu.

• Autor wątku Autor wątku power ranger
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

power ranger

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu kazusu. Oto jego treść:

Anatol Waciak, radny gminy, został zatrudniony na stanowisko sanitariusza pcimskiego ośrodka zdrowia. Jednocześnie powierzono mu pełnienie obowiązkow zastępcy dyrektora do spraw lecznictwa w Zespole Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pciimiu. Wojewoda, powolując się na art. 24a ust 2 u. s. g., uznał, że radny nie może pelnić funkcji zastępncy kierownika gminnej jednostki organizacyjnej. Gdy zaś już doszło do nawiązania stosunku pracy, to zdarzenie takie jest równoznaczne ze zrzeczeniem się mandatu przez radnego. Po wezwaniu Rady Gminy przez wojewodę do podjęcia stosownej uchwały, Przewodniczący Rady Gminy poinformował organ nadzoru, że radny Anatol W. nie pełni już funkcji zastępcy dyrektora, i że w ogóle powolano go omylkowo. Co w takiej sytuacji powinien zrobić organ nadzoru?

Mam teraz tyle materialu do ogarnięcia, ze naprawde nie mam do tego glowy. Proszę o pomoc.

uwielbiam jak ktoś naszymi rękoma usiłuje odrabiać swoje "prace domowe"... :mad:

nie nie, to nie tak. Mam też wiele innych kazusów do zrobienia, ale tylko z tym mam jako taki lekki problem. Dla tego poprosiłem o pomoc. Służę chętnie pomocą innym będącym w potrzebie.

Podobnie jak Markiz, nie uważam, aby forum służyło do odrabiania zadań domowych za kogoś.
Dlatego napisz do czego sam doszedłeś dotąd, opisz swój tok rozumowania i skonkretyzuj problem, wątpliwość (czym wykażesz, że nie chodzi o odwalenie całej roboty za Ciebie) . Wówczas pewnie uzyskasz pomoc.

Omg, dobrA lajt to mój pierwszy dzień na forum, trochę nieudany debiut. Przepraszam, zachowałem sie jak gowniarz;) Kazus zrobiony, czy dobrze to sie okarze. Do nastepnego problemu!!!

Powrót