A
anastazjaaa90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam mam pewien problem, na podstawie treści wyroku TS UE sprawie C‑186/01 muszę dokonać analizy charakteru prawnego aktu, jakim jest dyrektywa, analizy problemu podziału kompetencji między państwo członkowskie a Unię Europejską. Określić rodzaju kompetencji, której dotyczy sprawa, ogólnych reguł dotyczących podziału kompetencji między państwo członkowskie a UE, ocenę uprawnień państwa członkowskiego.
Stara lam się sama coś napisać... naskrobałam kogo i czego dotyczy sprawa, gdzie została skierowana, na jaki wyrok powoływał się Dory oraz co uznał Trybunał. Krotko mówiąc streściłam cały wyrok na pól strony, a muszę mieć co najmniej jedną. Kompletnie nie wiem co dalej. Może ktoś, coś mi podpowie lub mnie nakieruje. Będę bardzo wdzięczna. Dla mnie to czarna magia.
Stara lam się sama coś napisać... naskrobałam kogo i czego dotyczy sprawa, gdzie została skierowana, na jaki wyrok powoływał się Dory oraz co uznał Trybunał. Krotko mówiąc streściłam cały wyrok na pól strony, a muszę mieć co najmniej jedną. Kompletnie nie wiem co dalej. Może ktoś, coś mi podpowie lub mnie nakieruje. Będę bardzo wdzięczna. Dla mnie to czarna magia.