Pomoc za niska wypłata/urlop

• Autor wątku Autor wątku Paulinabole
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paulinabole

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam potrzebuję pomocy.
Otóż od kwietnia pracowałam w firmie na normalną umowę. Urlop zaplanowałam od 31 lipca do 21 sierpnia. Wczesniej za kazdy dzien urlopu miałam płacone. Dnia 1 sierpnia otrzymałam pocztą wypowiedzenie w którym napisane było, że pracuje do konca sierpnia. Na dzien 31 lipca miałam do wykorzystania 17,5 dnia urlopu. W sierpniu wykorzysałam 15dni urlopu. Dziś dostałam wypłatę i kwitek, na którym brakuje gotówki za 5 dni urlopu tzn jest napisane, że mam zapłacone za 10 dni urlopu, kiedy ja wykorzystałam 15.. Werdług kwitka za sierpien ilosc dni wolnych na sierpien to 12,5, co nie zgadza się, tak jakby ucieli mi 5 dni urlopu około 400 euro. Czy są jakies reguły dlaczego dostałam mniej gotówki rownowartosci 5 dni pracy, ten urlop jakby zniknął. Proszę o pomoc, czy zostałam oszukana czy to jest zgodne z prawem.
Bardzo proszę o pomoc

Kobieto, skąd Ty sobie te 17,5 dnia wytrzasnęłas. Przeczytaj umowe w punkcie urlop. Jesli od kwietnia 2017 pracowałaś na Vollzeit to nie mogłaś miec więcej niż 10 dni urlopu!!! I za tyle Ci zapłacili. Nie oczekuj cudów.Nie zostałaś oszukana. Jak możesz to napisz jak sobie te 17.5 dnia wyliczyłaś? Jestem po prostu ciekawa.

Powrót