pomoc

• Autor wątku Autor wątku agunia84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agunia84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
chciałabym zasięgnąć informacji na temat art.233kk
moja sprawa trwa dosyc długo okolo 5lat.w tej sprawie jestem jako świadek.
w sądzie złożyłam fałszywe zeznia poniewaz byłam pod presją jednej osoby.
okazało sie ze dostałam list z sądu ze jestem oskarzona o fałszyzwe składanie zeznan art.233kk.
w czasie tej sprawy wyjechałam za granicą,na stałe.wiem ze przychodzą do mnie cały czas aviza,których nieodbieram.dowiedzialam sie ze niedawno była policja u mojego męża mamy.(pytali o mnie).
jestem młodą osobą ,mam małego synka i szczesliwe zycie.
boje sie wrócic do kraju.bo czytałam że za ten artykuł grozi mi do 3lat pozbawienia wolności,słyszałam ze moze grozic mi list gończy?czy to prawda>? i czy gdybym byla teraz w kraju i przyszła policja to zabraliby mnie na komisariat? na ile? i czy mogą mnie zamknąc (na 3miesiace,bo tak słyszałam) do rozprawy.prosze o rady.co mam zrobic?bo boje sie ze na granicy mnie zabiorą razem z małym dzieckiem.

Nie koniecznie musza na granicy cię zabrać. Mój mąz miał taką sytuację, że mial wyrok sądu i termin wstawienia sie do ZK nie zrobil tego, wyjechal za granice ale to go nie uchroniło tylko przeciągnęło wszystko, bo wysłali za nim Europejski nakaz aresztowania i pewnego pieknego dnia wpadli do jego mieszkania własnie za granica i go zwineli, nie bylo to tamto zabrali jak stał i już. Więc miej sie na baczności bo przez to ze jestesmy w UE to wszedzie predzej czy pozniej cię znajda. Nie zazdrosze szczegolnie ze masza dziecko.

dziekuje za odpowiedz, ale ja mam troche inna sytuacje.twoj maż mial wyrok.!
a ja niemam jeszcze przedstawionych zarzutów,poniewaz niestawiam sie na rozprawy.

przedstawione zarzuty już masz skoro dostałaś pismo że jesteś oskarżona....- zarzutów po prostu jeszcze nie ogłoszono...

o ile jest za tobą wystawiony list gończy to zostaniesz zatrzymana i przewieziona do najbliższego AŚ

Powrót