Pomocy!! Bardzo pilne!

• Autor wątku Autor wątku dalapat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dalapat

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
dzisiaj przez przypadek dowiedzialem sie,ze jutro mam sprawe w sadzie. jestem oskarzony o dzialanie na szkode pokrzywdzonego ( sprawa dot.allegro, niesfinalizowana aukcja)na mala kwote. nie otrzymalem wezwania na czas z powodu zlego przeplywu korespondencji. co mam w tej sytuacji zrobic? nie jestem przygotowany,chociaz mam argumenty na swoja obrone(m.in dokumenty itp) nie mam adwokata(ani z urzedu,ani zglosonego), nie wiem,co robic. co mam zrobic jak jutro pojde do sadu?jest to pierwsza moja sprawa. co moge zrobic, by sprawe odroczyc lub opoznic, by moc sie bronic? a co mi grozi, jesli sie nie stawie? prosze o pomoc, to b.pilne! p.s nadmieniam , ze w tej sprawie jest jeszcze jeden oskarzony, ktory zamierza sie stawic na rozprawe i bronic sam.

w sprawie karnej nie widziałeś że będzie rozprawa ?

Argumenty i dokumenty na swoją obronę powinieneś już dawno ujawnić w toku postępowania przygotowawczego... a jeśli ujawniłeś i pomimo to prokurator skierowal A/O do sądu to najwidoczniej te dokumenty nie przekonaly go o twojej niewinności...

niestety jest to moja pierwsza wiedza na ten temat. od momentu ostatniej wizyty na policji nie otrzymalem zadnej informacji,a bylo to jakies 4 miesiace temu

Powrót