Pomocy!!! proszę!!!

• Autor wątku Autor wątku marcin82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mieszkam razem z dziewczyną ja jestem zarejestrowany w urzędzie pracy a ona nie ponieważ urząd pracy pod który podlega jest oddalony ponad 200km. Problem jest z ubezpieczeniem ja mam z UP ale niewiem jak zrobić aby ona też miała, aby poprostu wrazie czegoś w każdej chwili mogła pójść do lekarza, chodzi mi o publiczną służbe zdrowia. Prosze pomóżcie jak mam to zrobić?

a jaki jest problem w tym aby Pana koleżanka zarejestrowała się w swoim Urzędzie Pracy? Jeśli to tylko problem odległości to cóż może warto raz się poświęcić i tam udać po to by mieć problem z głowy.

Bezrobotny lub poszukujący pracy zgłasza się w celu dokonania rejestracji do PUP właściwego ze względu na stałe lub czasowe zameldowanie, a jeżeli nie jest zameldowany - do PUP, na którego obszarze działania przebywa (§ 2 ust. 1 rozp.).

Osoba, która nie jest zameldowana lub posiada stałe zameldowanie w innej miejscowości niż miejsce czasowego zameldowania, przy dokonywaniu rejestracji składa oświadczenie, że nie jest zarejestrowana w innym PUP (§ 2 ust.2 rozp.).

... czyli - zamelduj dziewczynę tam gdzie mieszka i niech rejestruje się w UP właściwym dla miejsca gdzie rzeczywiście mieszkacie.

Powrót