Pomocy! telewizja cyfrowa

• Autor wątku Autor wątku Panczo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Panczo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam wszystkich,

podpisałem zamówienie na zawarcie umowy o abonament i instalację zestawu do odbioru telewizji. Monter nie był w stanie złapać sygnału i nie podłączył mnie (nie ma sygnału,brak dostępu na dach)W związku z tym nie podpisałem konkretnej umowy o świadczeniu usług. Monter poinformował mnie że napisze notatkę iż z przyczyn technicznych nie podłączono zestawu. Parę godz. później dzwonił do mnie przedstawiciel i groził naliczaniem abonamentu gdyż sygnał nadawany jest od dnia podpisania zamówienia. Nakazują mi w jakikolwiek sposób załatwić aby można było ustawić antenę, chodzić po sąsiadach, czy iść do administracji po zezwolenie wejścia na dach. Rozmyśliłem się i nie chce usług. Co w takim przypadku? Czy mają prawo żądać jakichkolwiek pieniędzy?

umowa podpisywana poza siedzibą firmy - to zawsze masz 10 dni roboczych na odstąpienie od niej bez podania przyczyny

Czy trzeba to również zrobić gdy podpisałem zamówienie na zawarcie umowy a nie umowę o abonament, którą monter zabrał bez podpisania?

moim zdaniem w takiej sytuacji odstępujesz od zamówienia. takie rzeczy lepiej załatwiać w formie pisemnej

Dziękuję bardzo za pomoc

Powrót