Pomocy!

• Autor wątku Autor wątku Daniel W
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daniel W

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie! Mam problem i bardzo chciałbym zasięgnąć porady osoby która zna sie na rzeczach na których ja sie nie znam:).
Problem wyglada następująco. Kilka tygodni temu zostałem napadnięty kiedy wracałem z dyskoteki z kolegą. grupa 6 męższczyzn ni z tąd ni z owąd zaczeła mnie okładać pięściami i kopać. Zostałem dotkliwie pobity i skradziono mi telefon. Zgłosiłem sie z tym na Policję komisarz spisał zeznania w których nie podałem zadnych rysopisów sprawców napadu. W dniu dzisiejszym otrzymałem pismo z prokuratury że. cyt: "Prokurator rejonowy miasta Łodzi wszczoł postępowianie śledcze", i tutaj pojawia sie problem ja chce zostawić ten przykry incydent który mnie dotknął i o nim zapomnieć, przemyśłałem całą sytuacje i stwierdziłem że chce wycofać zeznania z Policji żeby ta sprawa została umozona z tego względu iż nie chcę sie narażać ewentualnym sprawcą tego napadu.
Czy jest mozliwe wycofanie zeznań z policji i prokuratury żeby nie mieli podstaw prawnych do zatrzymania sprawców?
Pozdrawiam Serdecznie i Dziękuje za Pomoc:)

Nie bardzo:/ Rozbój (art280kk) jest przestępstwem ściganym z oskarżenia publicznego, nawet jak będziesz chciał wycofać zeznania czy też zmienić ich treść to i tak nic nie da.

Powrót