pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku Pati0227
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pati0227

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam! Mam wielki problem z komornikiem. Od 2 lat ojciec mojej corki placi przez komornika zasadzone mu alimenty. płaci regularnie. nie ma juz u mnie dlugu. Lecz od 3 miesiecy stara sie o umorzenie postepowania komorniczego i przesyla mi poczta kwote alimentow i jestem zobowiazana skladac oswiadczenia co miesiac o przyjeciu pieniazkow . Czy powinnam odbierac te pieniazki od niego czy tez nie??????? dzis bylam zlozyc wyjasnienie o jakie mnie proszono w ktorym nie zgadzam ie na umorzenie postepowania. Prosze o pomoc!!!!!!!!!Bardzo prosze!!!!

Ty jesteś wierzycielem w imieniu dziecka, od Ciebie zależy, czy umorzysz? Dłużnik starać się może... Jak Ci mamy pomóc? Zadecydować za Ciebie. Niepoważne...

Nie. Moje pytanie brzmi czy powinnam przyjmowac pieniadze ktore on sam wysyla mi poczta czy tez nie.

Jeśli chcesz, żeby pieniądze nadal otrzymywać przez Komornika to nie odbieraj z poczty.

Dziekuje za odpowiedz!!! Pozdrawiam.

A jessli moglaby mi Pani udzielic odpowiedzi bylabym bardzo wdzieczna..... Od dwoch lat placil alimenty przez kancelarie komornicza a ostatnie 4 miesiace dostawalam od niego przelew a nie od komornika co zglaszalam w kancelarii i pisalam oswiadczenie ze odebralam tak jak mi kaano w kancelarii a teraz jak sie okazuje grozi mi kara....za to ze biore pieniadze od niego....Robilam to o co proila ta Pani w kancelarii. powiedziala ze od maja bedzie kara....Ale nie mowila nic zeby nie przyjmowac tych pieniazkow. Prosze bardzo o pomoc w tej sprawie....

Czy bede teraz zwracac te pieniazki???
Czy je odeslac ojcu corki?? Niewiem co mam robic!!!!!!:(

Prosze o pomoc!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pati0227
Kobieta.gif
na tym forum użytkownicy odpowiadają dobrowolnie, w wolnym czasie.
Upominanie się co chwila o odpowiedź jest co najmniej w złym tonie.
Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Powrót