pomocy !!

• Autor wątku Autor wątku olenka18322
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olenka18322

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam , mam 25 lat ... i dwoje dzieci ... a do niedawnomeza ktory mnie utrzymywal a teraz wyrzucil z domu , nie wiem co mam robic -nie mam pieniedzy na utrzymanie siebie i dzieci , obecnie pomieszkuje u swojego taty ... maz pracuje i mojego tescia w firmie ogolno budowlaniej . zeby bylo ciekawiej to zabral mi wszystkie moje rzeczy tzn : kosmetyki, ubrania , buty, torebki ... bo twierdzi ze to jest jego bo dawal mina to 5 lat ... blagam o jakas pomoc prawn a bo naprawde w tej chwili nie wiem co mam zrobic :(

Zacznij od pozwu o alimenty na dzieci z uwzględnieniem alimentów wstecznych od momentu kiedy przestał łożyć na dzieci.

Do tego dopisz wniosek o zabezpieczenie alimentów bieżących do czasu rozstrzygnięcia postępowania.

A co do pieniędzy dla Ciebie - co zamierzasz zrobić dalej? Rozwód, separacja czy też chcesz odczekać i zobaczyć czy się nie ułoży?

dodam ze obcenie w tej chwili dzieci sa u niego , rozstalismy sie z powodu przemocy ... zamierzam sie rozwieźć... jak dlugo moze to trwac ? martwie sie na wzglad ze on zyje w dostatku a na ta chwile mi jest bardzo ciezko

Jeżeli dzieci są u niego, to sąd może orzec, iż adres ich zamieszkania po rozwodzie również będzie u niego. W tej sytuacji alimentów na dzieci nie dostaniesz.

Mąż nie ma prawa wyrzucić Cię ze swego mieszkania. To powinna być Twoja linia obrony (potrafisz udowodnić, że Cię wyrzucił?)

Po pierwsze powinnaś zabrać dzieci. Bo za chwilę stracisz je całkiem.

nie potrafie tego udowodnic poniewaz przy tym byly osoby ktore sa tez przeciwko mnie ... nie pozwala mi nawet zabrac rzeczy ktore w jego mniemaniu kupilam za jego pieniadze . poprostu niegrzecznie kazano mi wypier... ;( nawet jak bym tam zostala to i tak nie mialabym zycia :(

Idź po te rzeczy ze świadkiem. Zrób nagranie (filmik) telefonem. Zabierz dzieci.

a jesli to nie pomoze ?

Rozumiem, że nie obeszło sie bez przemocy? Poszłaś na policję?

nie nie poszlam bo nie mialam nawet okazji zadzownic bo telefon tez mi odebral , bo jego ... lacznie z moim dowodem osobostym :(

dziekuje , ale to jest naprawde strasznie skomplikowane ... tym bardziej ze byla przemoc a nie jestem w stanie tego mu udowodnic :(

Skoro nie udowodnisz to nie zawracaj sobie tym głowy. Weź świadka i idź po swoje rzeczy i po dzieci. Włącz kamerkę w telefonie i trzymaj go w ręce. Albo odzyskasz co Twoje albo będziesz miała dowód do sądu i odzyskasz za chwilę.

Wygonienie Cie z domu to najbardziej oczywisty z oczywistych przykład przemocy (no, chyba że on będzie w stanie udowodnić, że to Ty obraziłas sie nie wiadomo na co i sobie poszłaś... Ale w takiej sytuacji dlaczego Cię nie wpuszcza?).

Powrót