pomocy

• Autor wątku Autor wątku kamila1109
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamila1109

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzien Dobry...
Postanowiłam tu napisać,ponieważ sama nie wiem już co mam zrobić...zacznę może od początku.
Od paru ładnych miesięcy przychodziły do mnie listy z "Prokury Niestandaryzowanego Sekurytyzacyjnego Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego" i "powiem" szczerze,ze to zbagatelizowałam...Zaś ostatnio otrzymałam list od Komornika Sądowego z Warszawy,w ktorym "uprzejmie" mnie poinformował,abym spłaciła dług (O KTÓRYM NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA!!!)..a jeśli tego nie zrobię policja "wjedzie mi na chate". Przyznam się,że przestraszyło mnie to,więc postanowiłam zadzwonić pod numer telefonu,ktory był podany w tym oto piśmie...I czego ja sie tam dowiedziałam...że wzięłam kredyt w banku HSBC na 12tyś złotych a całkowita kwota do spłaty to ponad 20 tys!Aż się nogi pode mną ugieły.Nigdy nie byłam w tym banku,nie wiem nawet gdzie on ma swoją siedzibę...Pan,z którym rozmawiałam był tak "miły" i podał mi nr do tego banku,ale...po sprawdzeniu okazało się,że jest to nr do KRUK-a!
Dodam jeszcze,że w owym piśmie nie było niczego konkretnego odnośnie tego mojego NIBY długu..nie napisano za co,nie podano kwoty...był tylko nr sprawy!
Aaaa i chciałabym jeszcze dodać,że nigdy nie otrzymałam,żadnego upomnienia o nie zapłaconej jakiejkolwiek racie...
Proszę..doradzcie mi..co ja mam zrobić...od czego zacząć...Jestem przerażona...Nigdy nie miałam takich problemów..

Zasadnicze pytanie: brałaś ten kredyt czy nie? Ale odpowiedz szczerze. To ważne dla dalszego toku postępowania.
Poza tym policja nigdzie ci nie wjedzie, to komornik może wejść z drzwiami w asyście policji i ślusarza - ale najpierw to Prokura musiałaby wpłacić zaliczkę ponad 900 zł.

oczywiscie,że nie. I mało tego...zadzwoniłam dzis to tego banku i dowiedziałam się,że wzielam ja niby w 2007r...i na początku byla spłacana.Na pytanie dlaczego nie otrzymywałam zadnych upomien,ponaglen do zaplaty zaleglych rat uslyszalam odpowiedz,ze zostaly one wysylane w 2008r.No to sa jakies zarty! zadnych pism z owego banku nie otrzymywalam.to jest jakies chore!!
Kiedys wzielam kredyt,ale to bylo w Skoku Stefczyka...i dzis dla pewnosci zadzwoniłam i tam-czy na pewno wszystko zostalo splacone...potwierdzono mi to..tam jestem "czysta"!
Wiec o co tu chodzi?

Ostatnia edycja:
Chodzi więc o to, że ktoś wyłudził kredyt na twoje dane.
W piśmie od komornika masz sygn akt i sąd jaki wydał nakaz. Zadzwoń do sądu i dla formalności zapytaj na jaki adres wysłano nakaz.
Musisz wnieść sprzeciw do tego sądu, udowodnić dokumentem swój prawidłowy adres i zarzucić, iż roszczenie jest nienależne gdyż nie ty zawarłaś umowę. Równoczesny krok to wizyta na policji, podasz sygn akt sprawy i prowadzone będzie dochodzenie. Kiedy sąd przyjmie sprzeciw, umorzysz postępowanie komornicze.

Witam . Mam taki problem . Otrzymywalam zasilek chorobowy z holandii , lecz urzad ktory wyplacal wyplacil na konto znajonego ktore kiedys podawalam ( byla koniecznosc podamia holenderskiego nr konta ) on przywlaszczyl sobie prawie 15 tys zlotych. Splacil polowe I reszty juz nie. Dalam pisemnie ostateczny termi splaty do 15 stycznia. Ale on nie ma z czego splacic. Dopiero dostal umowe I daje po 500 zl. Mam male dziecko I potrzebuje tych pieniedzy . Ile moge dostac zadośćuczynienia za takowe przywlaszczenie ?

maadax469xxx napisał:
Ile moge dostac zadośćuczynienia za takowe przywlaszczenie ?
13% w skali roku od kwoty kapitału. Najpierw euro trzeba przeliczyć na PLN

Powrót