Pomocy

• Autor wątku Autor wątku Kinga9292
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kinga9292

Witam. Moj chlopak zostal zwieziony z Uk listem gonczym na odsiadke 2och wyrokow 1 roku i 10 miesiecy, w lutym ma miec sprawe o zasade specjalnosci, procz tego chca mu odwiesic 3 wyroki ( 1,5 r, 1,6 r, 1,5 r, ) wszystko za kradzieze i posiadanie marihuany. Gdy go zabierali dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy termin mam na lutego. Zostalam zupelnie sama w Uk. Moje pytanie to czy lepiej dla niego aby laczyl wszystkie wyroki w calosc i odsiadywal jeden laczny, czy 2 pierwsze zlaczyc wyjsc na wolnosc na (40 pare dni - zasada specjalnosci ) i laczyc ostatnie 3 - czy bylaby mozliwosc zawieszenia jakos tych 3 ostatnich wyrokow aby nie musial tam wracac z powodu tego iz zaraz rodzi nam sie dziecko a ktos musi utrzymac rodzine. I tego iz sprawy byly z przed ok 8 lat ostatnia. Mieszkalismy w uk 7 lat i On na prawde sie zmienil, wydoroslal ale przeszlosc go dopadla. Dodam tylko jeszcze ze byl tu na bransoletce 6,5 miesieca co mu zaliczyli w polsce i tym sposobem teraz w grudniu minal mu juz rok " jak siedzi " prosze o informacje bo nie wiemy co robic.

Sami połącza co się da bo taki jest obowiązek i Wasze chcenie nie chcenie nie ma nic do rzeczy. no to dzidziuś będzie bez tatusia wiele latek... trochę to było nieodpowiedzialne wiązać się z kimś kto ma tyle spraw karnych na głowie.

Nikt nie prosil o tego typu komentarz to po pierwsze. Po drugie jak nie umiemy czytac ze zrozumieniem to sie nie wypowiadamy to po drugie (jak juz to chlopak ma miec sprawe na ktorej ma zdecydowac czy laczyc wszystkie wyroki czy je dzielic gdzie tu jest sedno - pytania ) wiec chyba ktos tu fora pomylil bo nikt nie mowi o chcenu i nie chceniu a po trzecie to jestesmy para od 12 lat takze nieodpowiedzialne to jest pisanie tego typu komentarzy nie znajac przeszlosci ani ludzi !!!!!!

Kinga9292 napisał:
On na prawde sie zmienil, wydoroslal ale przeszlosc go dopadla.

Piramidalna bzdura. Wydoroślał? Chyba nie znasz znaczenia tego słowa.
Człowiek nie rozliczył się z przeszłością. Ta przeszłość go nie dopadła. On jak tchórz uciekł z kraju i liczył, że załatwił sprawę. Na dodatek TOTALNIE nieodpowiedzialnie postarał się o potomka.
I uprzedzając - mamy prawo komentować to, co przeczytaliśmy. Wystarczyło zadać krótkie pytanie PRAWNE. Posiadanie dziecka oraz ucieczka przed przeszłością nie mają wpływu na łączenie wyroków czy też kolejność ich odbywania.
Ale skoro dla ciebie oznaką dorosłości jest ucieczka przed odpowiedzialnością oraz pozostawianie kobiety w ciąży samej to wybacz. Nóż się w kieszeni otwiera, że takich mamy dojrzałych, dorosłych obywateli.

wiegol napisał:
To faktycznie zmienił się. :D

Zapewne nie chodzi o żadne przestępstwo popełnione w UK a to, że tamtejsza policja ujawniła poszukiwanego a on zgodził się przebywać w określonym miejscu, stawiać na każde wezwanie itd i nie zatrzymywali go tylko wypuścili na "obrączkę" i w ten sposób dali trochę czasu na ogarnięcie swoich spraw. Tak przynajmniej miał mój koleżka który meszkał w Londynie. Był poszukiwany w polsce za sprawy bankowe (wyroki 4,5 roku) Niestety niech mu ziemia lekką będzie

Ostatnia edycja:
Powrót