Pomówienie na www

• Autor wątku Autor wątku hiuaua
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hiuaua

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam,
chcę złożyć pozew do sądu w następującej sprawie.
Osoba podająca się z imienia i nazwiska na jednym z największych forów w polskim internecie wyzywa moją firmę od oszustów i złodziei bez jakiejkolwiek podstawy. Poprosiłem o opinię na tym forum dotyczącą serwisu www należącego po częsci do mojej firmy i właśnie wtedy ta osoba przyłączyła się do dyskusji. Rzeczy, które ta osoba pisze typowo mnie oczerniają i nie będą pozwalać mojemu serwisowi generować jakichkolwiek przychodów w przyszłości. Na samym początku osoba ta wspomniała, że próbowała otworzyć podobny serwis, ale nie wyszło. Jestem w 100% przekonany, że działania jakie obecnie prowadzi są typowym rzucaniem kłód pod nogi. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić ? nie chcę zostawić tego ot tak, bezkarnie. Dla mnie podlega to pod par. 212 KK, chcę się dowiedzieć, jakie mam szanse na wygranie takiej sprawy oraz czy mogę żądać jakiejś rekompensaty pieniężnej (niekoniecznie musi iść to na moją korzyść, mogą to być cele społeczne). W budowę serwisu włożyłem pieniądze i nie chcę żeby "przepadły" przez kłamliwe teksty jakie wypisuje.
Pozdrawiam.

Powrót