Pomówienie o molestowanie w pracy UK

• Autor wątku Autor wątku Aliwuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aliwuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Spotkała mnie dziś bardzo nie miła sytuacja. Pozwólcie, że zacznę od początku.
Od dwóch miesięcy jestem zastępca menadżera w departamencie housekeeping tj sprzątanie pokoi. Od dłuższego czasu, jeszcze przed awansem miałem problem z jedną dziewczyna, nie tylko ja, mój menadżer również. Ciężko było jej cokolwiek powiedzieć, że wszystkiego robiła dramat, oskarżala mnie ze na nią krzyczę itp. Napisałem na nią parę skarg, miałem świadków naszych rozmów i zachowań. W końcu parę tygodni temu została zwolniona. Kobieta która pracuje w biurze accounts i jest wysoko postawiona jest jej najlepszą przyjaciółka, dziś rozmawiała z moim menadżerem dlaczego tak się stało itp i powiedziała że parę dni wcześniej przez zwolnieniem wszedłem z tą dziewczyną do jednego z pokoi i chciałem z nią uprawiać seks. Warto dodać że mój menadżer zawsze mnie wspiera i obaj jesteśmy strasznie oburzeni cała sytuacja. Mój menadżer dziś rozmawiał indywidualnie że wszystkimi pracownikami z mojego departamentu i zbierał opinie na mój temat, warto dodać że większość to kobiety. Każdy wypowiedział się o mnie w bardzo dobry sposób, że jestem profesjonalny w tym co robię itd. Jednak poczułem się upokorzony, że ktoś chce się zemścić i zarzuca mi coś takiego, szczerze mówiąc wstyd iść do pracy co sobie ludzie o mnie pomyślą. Moje pytanie, po tym gdy zostanie to wyjaśnione u mnie w hotelu czy powinienem lub jest sens skierować to na drogę sądowa? Naprawdę ciężko mi przełknąć takie zniesławienie.

Witam, do czasu do poki ona cie nie oskarzy o molestowanie -a sa to tylko wstepne dochodzenie bez szkody Twojej osoby i pracy, to nie.
Jesli odniesiesz starty moralne i finansowe z takiego 'pomowienia; wtedy musisz to udowodnic i mozesz ja oskarzyc.

Powrót