P
Paulisiek2426
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Cześć, jestem na II roku prawa i w ramach dodatkowych ćwiczeń (jako takiej ciekawostki) dostaliśmy do zrobienia zadanie. Niestety nie wiem jak się do tego zabrać, nie chodzi, żebyście dali gotowca, tylko wytłumaczyli o co chodzi i jak je zrobić. Proszę pomóżcie. Treść zadania poniżej
Zadanie nr 1
Proszę rozpatrzyć pismo we właściwej formie procesowej.
Wszystkie informacje niezbędne do rozpatrzenia wniosku odzwierciedlone zostały w uzasadnieniu wniosku.
Proszę nie wymyślać dodatkowych elementów stanu prawnego lub faktycznego.
Proszę pamiętać, że w sporządzonym piśmie muszą znaleźć się wszystkie elementy wymagane dla niego przez przepisy prawa.
Bukowina Tatrzańska, 12 grudnia 2020 r.
Jan Kowalski
ul. Krakowska 74 m. 2
34-530 Bukowina Tatrzańska
Samorządowe Kolegium Odwoławcze
w Nowym Sączu
ul. Gorzkowska 30
33-300 Nowy Sącz
Decyzją z 20 października 2020 r. Wójt Gminy Bukowina Tatrzańska nałożył na mnie administracyjną karę pieniężną za wycięcia drzewa bez zezwolenia w kwocie 765,50 złotych.
27 października 2020 r. złożyłem do Wójta Gminy Bukowina Tatrzańska odwołanie od tej decyzji, które organ – nie skorzystawszy uprzednio z kompetencji, o której mowa w art. 132 k.p.a. – przekazał do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Nowym Sączu.
Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Nowym Sączu jak dotąd nie rozpatrzyło mojego odwołania. Obecnie jednak doszedłem do przekonania, że zaskarżona przeze mnie decyzja Wójta Gminy Bukowina Tatrzańska była prawidłowa, a ja sam powinienem uiścić nałożoną na mnie karę.
Z tego powodu niniejszym pismem cofam odwołanie od wspomnianej decyzji.
Jan Kowalski
(podpis własnoręczny)
Zadanie nr 1
Proszę rozpatrzyć pismo we właściwej formie procesowej.
Wszystkie informacje niezbędne do rozpatrzenia wniosku odzwierciedlone zostały w uzasadnieniu wniosku.
Proszę nie wymyślać dodatkowych elementów stanu prawnego lub faktycznego.
Proszę pamiętać, że w sporządzonym piśmie muszą znaleźć się wszystkie elementy wymagane dla niego przez przepisy prawa.
Bukowina Tatrzańska, 12 grudnia 2020 r.
Jan Kowalski
ul. Krakowska 74 m. 2
34-530 Bukowina Tatrzańska
Samorządowe Kolegium Odwoławcze
w Nowym Sączu
ul. Gorzkowska 30
33-300 Nowy Sącz
Decyzją z 20 października 2020 r. Wójt Gminy Bukowina Tatrzańska nałożył na mnie administracyjną karę pieniężną za wycięcia drzewa bez zezwolenia w kwocie 765,50 złotych.
27 października 2020 r. złożyłem do Wójta Gminy Bukowina Tatrzańska odwołanie od tej decyzji, które organ – nie skorzystawszy uprzednio z kompetencji, o której mowa w art. 132 k.p.a. – przekazał do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Nowym Sączu.
Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Nowym Sączu jak dotąd nie rozpatrzyło mojego odwołania. Obecnie jednak doszedłem do przekonania, że zaskarżona przeze mnie decyzja Wójta Gminy Bukowina Tatrzańska była prawidłowa, a ja sam powinienem uiścić nałożoną na mnie karę.
Z tego powodu niniejszym pismem cofam odwołanie od wspomnianej decyzji.
Jan Kowalski
(podpis własnoręczny)