pomylono dane a ja odpowiadam za dlug!!!

• Autor wątku Autor wątku amolok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amolok

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam.firma dostarczajaca enerie elektryczna dysponowala blednymi danymi w swojej bazie tj.nazwiskiem mojego bylego meza i moim nr pesel.maz wyprowadzil sie z mieszkania zostawil mnie z dlugami miedzy innymi za energie,udalo mi sie go przekonac aby spisac protokol zdawczo odbiorczy licznika.firma odeslala zaakceptowany protokul wraz z nowa umowa,nowym nr.licznika na moje nazwisko i faktura z kwota 0.00zl.po jakims czasie otrzymalam list z firmy windykacyjnej z nakazem splaty dlugu ze starego licznika czyli z licznika na ktory zawarl umowe moj byly maz.po wielu tlumaczeniach,przefaxowanych dokumentach swiatczacych o tym za na moje nazwisko jest zawarta odrebna umowa sprawa jest nadal niewyjasniona,jak sie okazalo po rozmowie telefonicznej z dystrybutorem energi nadal widnieja bledne dane na stary licznik i pporawne nane na moj licznik.niewiem juz co robic poniewaz dystrybutor niema zamiaru poprawiac danych i sprostowac sprawy.bardzo prosze o opinie i pomoc prawna.dziekuje

bardzo prosze o pomoc w tym temacie,poniewaz sprawa jest pilna.dziekuje i pozdrawiam.

Powrót