M
malaaa85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam pytanie odnośnie prawa autorskiego i zaproszeń na ślub. Ostatnio znalazlam na jednym z portali spolecznosciowych wzor zaproszenia ktory mi sie spodobal, ale na 100% nie zdecydowalismy sie na nie. Chcielismy z narzeczonym zobaczyc jak wygladalyby orientacyjnie "nasze" zaproszenia tzn. z nasza data, imionami itp wzorujac sie na tym znalezionym na portalu. I zrobilismy teoretyczny zarys w wordzie tak dla swojego wgladu ( nie w celu zarobkowymitp tylko dla siebie). Ostatnio chcac dobrac koperty do nich , poradzilam sie na jednej z zamknietych grup na portalu spolecznosciowym jaki kolor kopert by pasowal i wstawilamtez orientacyjne zdj ( z worda) doposta. Post widnial max 10min po czym usunelamgo bo uzytkowniczki wybraly kolor jednoznacznie. Pozniej odezwala sie domnie osoba ktora mowi ze to jej projekt i ze sprawe kieruje dalej. Zaproszenia byly podobne - z tym ze motyw kwiatowy zmieniony i czcionka. Napisalam jej ze nie wiedzialam ze nie moge sie inspirowac zdj zamieszczonymi na profilu itp. I tu moje pytanie co moze mi za to grodzić? Z gory dziekuje za pomoc.