pomysł dot. więziennictwa

• Autor wątku Autor wątku ewciaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewciaaa

Stały bywalec
Odpowiedzi
436
głównie kieruję do modelatorow ale i do użytkowników

co wy na to żeby zrobić trochę porządku na forum i zrobić je bardziej przejrzyste
np w temat warunkowego lub przerwy w karze czy grup poprzedzic cytatami z kkw żeby było jasne co i jak i nie powtarzać co kilka stron tych samych informacji tylko jasno napisać treść art z kkw
bo zauważyłam że nowi użytkownicy często dostają odp sprawdz w kkw a tak na pierwszej stronie było by wszystko jeśli chodzi o teorię a w dalszej dyskusji o praktyce

:)

Warto się nad tym zastanowić, ale myślę, że nowi użytkownicy mogliby zrobić wysiłek i przejrzeć chociaż temat, zanim zadadzą w nim pytanie, które było zadawane co najmniej kilkanaście razy :P Sam pomysł jest dobry, ale widzisz Ewcia, jak ktoś nie może zerknąć na wcześniejsze strony danego tematu, to nie zajrzy też na pierwszą, gdzie przypuśmy zamieścimy odpowiedni cytat w tym temacie.

no tak :) trochę zapomnialam że nie wszystkim chce się sprawdzić co jest wcześniej napisane a na to nikt nie ma wpływu

ale może się pojawią jakieś pomysł jak to rozwiązać i może jakieś inne pomysły odnośnie ułatwienia poruszania się po forum :D

Ewcia, wydaje mi się, że to jest problem nie do rozwiązania :) Wszystkim nie dogodzisz :ok:
Ale sam pomysł uważam za bardzo fajny i myślę, że warto go wprowadzić :ok:

Pomysł z art z kkw jest bardzo dobry, ale ja dorzuciłabym jeszcze jeden. Tylko niestety pracochłonny dla moderatorów. Chodzi mi o to, że mnóstwo rzeczy powtarza się w tematach i szczególnie w tych wcześniejszych postach są odpowiedzi wprowadzające w błąd i nowi użytkownicy mogą się pogubić. Może by tak trochę niepotrzebnych rzeczy pokasować???

Moniaczku ja mam jeszcze taką propozycję żeby zmienić nazwy tematów "listy aresztowanego" i "widzenia tymczasowo aresztowanego" na np "listy z ZK/AŚ" i "widzenia w zakładach karnych i aresztach śledczych" albo coś w tym rodzaju. Bo tematy dotyczą zarówno aresztowanych jak i skazanych a jak wchodzi ktoś nowy na forum to może się gubić w tym wszystkim :ok:

Też się nad tym zastanawiałam wielokrotnie. Szczególnie nad listami. Ale widzeń z aresztowanymi i skazanymi bym raczej nie łączyła.

A gdyby tak rozdzielić temat widzeń? Osobom widzenia skazanych i tymczasowo aresztowanych? Tylko to trochę pracy wymaga i chyba raczej nie bardzo realne do zrobienia?

Powrót