M
Mayenaa
Witam.Mam pytanie odnośnie ponownej rejestracji w PUP. Urząd pracy dał mi skierowanie do pracy i po przejściu rozmowy kwalifikacyjnej pracodawca mnie przyjął. Jest to praca na produkcji. Dziś minął czwarty dzień a ja już po prostu nie daje rady i psychicznie i fizycznie. Już w pierwszym dniu wymagali ode mnie normy,żebym wszystko umiała itd.Palce mam pokaleczone,nie mam już poprostu siły. Stwierdziłam że nie nadaje się do tej pracy fizycznej i nie tam moje miejsce. Jest to umowa o pracę na okres próbny na 3 miesiące. Moje pytanie brzmi - Czy jeśli bym się zwolniła sama czy PUP zarejestruje mnie z powrotem czy nie ma takiej możliwośći?
I jeszcze jedno pytanie odnośnie długości wypowiedzenia. Na umowie mam napisane : Okres próbny 3 miesiące z możliwośćią 2-tygodniowego okresu wypowiedzenia. Czy ten okres wypowiedzenia jest konieczny czy jest możliwość zakończyć prace z dnia na dzień? Bo niestety przez 2 kolejne tygodnie nie dam rady przepracować bo jestem już wykończona po 4 dniach
Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
I jeszcze jedno pytanie odnośnie długości wypowiedzenia. Na umowie mam napisane : Okres próbny 3 miesiące z możliwośćią 2-tygodniowego okresu wypowiedzenia. Czy ten okres wypowiedzenia jest konieczny czy jest możliwość zakończyć prace z dnia na dzień? Bo niestety przez 2 kolejne tygodnie nie dam rady przepracować bo jestem już wykończona po 4 dniach
Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.