H
hajflajer
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam, sprawa wyglada tak. Około maja 2014 roku pup wysłał mi list ze mam sie stawic na konsultacje do aktywizacji zawodowej. List odebrałem ale data w liście przepadła (tzn. wszystko się odbyło kilka dni wcześniej). Następnie po około 2 tyg. dostałem pismo że tracę status bezrobotnego. Sprawę olałem, do dzisiaj. Chciałym sie zarejestrować ponownie. Mam pewna wątpliwość, na stronie pup jest napisane ze musze pokazac tylko dowod i otrzymam znowu status bezrobotnego. Jest napisane rowniez że muszę okazać:
"Dokumenty dotyczące zmian zaistniałych pomiędzy rejestracjami, będą to między innymi:
(...)
-zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o okresie opłacania składek na ubezpieczenie społeczne i Fundusz Pracy wraz z informacją o podstawie wymiaru składek (...)"
Tylko ze ja takiego czegos nie mam, od maja do teraz w ogóle nie pracowałem (nie pracowałem na umowie, szara strefa), czy to mnie dyskwalifikuje z mozliwości rejestracji?
Dziekuje za pomoc,
pozdrawiam !!
"Dokumenty dotyczące zmian zaistniałych pomiędzy rejestracjami, będą to między innymi:
(...)
-zaświadczenie z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o okresie opłacania składek na ubezpieczenie społeczne i Fundusz Pracy wraz z informacją o podstawie wymiaru składek (...)"
Tylko ze ja takiego czegos nie mam, od maja do teraz w ogóle nie pracowałem (nie pracowałem na umowie, szara strefa), czy to mnie dyskwalifikuje z mozliwości rejestracji?
Dziekuje za pomoc,
pozdrawiam !!