S
stelmix
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. W 2005 roku zostałem zatrzymany i skazany z warunkowym zawieszeniem kary na 3 lata (wyrok wynosił 8 miesięcy) za posiadanie 0,45 gr brutto amfetaminy. Dwa miesiące przed zakończeniem wyroku (w minione wakacje) zostałem ponownie zatrzymany, tym razem z dziesięcioma woreczkami z marihuaną o wadze 9,49 gr brutto. Za drugie przestępstwo otrzymałem 1 i 3 miesiące w zawieszeniu na 5 lat + grzywna (koszty uregulowałem), natomiast pierwszy wyrok został mi odwieszony. Pisałem już kilka odwołań, aby odroczyć wyrok na okres pół roku, jednakże sąd nie przychylił się do mojego wniosku. Ostatnią sprawę miałem w sądzie okręgowym w Poznaniu i tam również sąd uznał moje argumenty co do odroczenia wyroku za subiektywne.. Dodam, że 6 października 2008 dostałem wezwanie do wstawienia się do aresztu, z tym że byłem wtedy na zwolnieniu lekarskim i natychmiast po otrzymaniu wezwania napisałem pierwsze odwołanie. Od 6 października nie popełniłem żadnego przestępstwa, tymniemniej związanego w jakikolwiek sposób z narkotykami. Moje pytanie, to czy mam jakąkolwiek możliwość aby uniknąć kary więzienia i zamiany jej na inną karę, lub karę i grzywnę? Aha, jest szansa że w tym wypadku przeszedłby wniosek o ułaskawienie z jakichś konkretnych powodów? W 2006 miałem operację kręgosłupa, po zmiażdżeniu czwartego kręgu lędźwiowego, może to by w czymś pomogło...
Ostatnia edycja: