Ponowne ustalenie profilu pomocy

• Autor wątku Autor wątku ssbeatkass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

ssbeatkass

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Chciałabym zmienić mój profil pomocy, ponieważ otrzymałam III. Poinformowano mnie, że muszę napisać prośbę o ponowne ustalenie profilu pomocy. Czy ktoś wie jak powinna wyglądać ta prośba? Proszę o pomoc.

W lewym górnym rogu Twoje dane osobowe, w prawym górnym miejscowość i data, w nagłówku wpisz dane osoby decyzyjnej w PUP, czyli prawdopodobnie dyrektora PUP.
W treści: "Zwracam się z prośbą o umożliwienie mi ponownego ustalenia profilu pomocy z uwagi na..." i tutaj napisz dlaczego uważasz, że zostałaś błędnie sprofilowana. Dalej zwrot grzecznościowy np. z poważaniem i własnoręczny podpis.
Wniosek musi zawierać uzasadnienie i o ile to możliwe należy załączyć dokumenty potwierdzające zmianę Twojej sytuacji (bowiem tylko wtedy dopuszczalna jest zmiana profilu pomocy), np. orzeczenie o stopniu niepełnosprawności, świadectwo ukończenia szkoły, kursu, zaświadczenie o miejscu zamieszkania itd.

W przypadku braku zgody, ponowne ustalenie profilu nastąpi po zakończeniu indywidualnego planu działania, pod warunkiem, że w wyniku jego realizacji nie uda Ci się podjąć pracy, i tak dla bezrobotnych w profilu pomocy III indywidualny plan działania trwa nie dłużej niż 720 dni.

Ostatnia edycja:
Powrót