popażone dziecko

• Autor wątku Autor wątku rolka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rolka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam .
Kuzynka ma roczne dziecko ikilka dni temumało brakło ażeby je straciła.Otóż maleństwo przez niedopilnowanie połknęło baterię od zabawki {ok 1cm średnicy}dziecko cierpiało straszne męki zanim mu została udzielona pomoc.Trwało to ok 2 godzin ,horror.Najgorsze jest to że kwas z baterii zaczął się wylewać i popalił dziecku przewód pokarmowy .Chciałabym jakoś zareagować ażeby podobne zdarzenia nie mialy miejsca .Matka często rozmawia przez telefon godzinami a dzieci zostawia w drógim pokoju ażeby jej nie przeszkadzały. Co mogę zrobić i jak i czy jast jakiś sens bo być może martwię się na zapas bo za coś takiego chyba jej nic nie zrobią?
Z góry dziękuję

[cytat:2cj1sq08]
Co mogę zrobić
[/cytat:2cj1sq08]
Hmmmm, no faktycznie incydent - moim zdaniem - godny najwyższego potępienia.
Jeżeli takie sytuacje mają częściej miejsce i zagrożenia o podobnym ciężarze gatunkowym występują wielokrotnie, trzeba zastanowić się nad poniższym.

Kpc stanowi:
[lex:2cj1sq08]Art. 572. § 1. Każdy, komu znane jest zdarzenie uzasadniające wszczęcie postępowania z urzędu, obowiązany jest zawiadomić o nim sąd opiekuńczy.[/lex:2cj1sq08]

A więc jeżeli uważa Pani, że sprawa wymaga interwencji sądu, proszę zgłosić ten fakt właśnie tam.

Pisze pani ,że to jej kuzynka , więc może ktoś z rodzinny zwróci uwagę tej osobie, iż posiada dziecko za kóre jest 100% odpowiedzialna!I niebyłabym pewna czy za to niedopilnowanie nie spotka ją jakaś kara, jeśli lekarz nada temu dalszy bieg..., bo mam nadzieje ,że dziecko trafiło pod opieke lekarską.Az mnie ciarki z przerażenia przeszły jak to przeczytałam.

Sprawa jest poważna na tyle że dziecko najmniej miesiąc musi pozostać w szpitalu i bedzie dożywiane bezpośrednio do żołądka gdyż ma wypalony przewód pokarmowy na długości 3 cm w dolnej części przewodu pokarmowego (kilka cm nad żołądkiem}.A bateria miała wielkość 2złotówki.KOszmar straszny a ile to niewinne maleństwo wycierpi gdyż lekarze nie są najlepszej myśli

Pani rolka, zamiast katować nas drastyczno-makabryczną historię, z wszelkimi szczegółami, niech Pani lepiej zabierze się do pisania zawiadomienia do sądu opiekuńczego.
Czym szybciej, tym lepiej.

Powrót