Poprzedni watek...

• Autor wątku Autor wątku koniczynka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koniczynka23

Stały bywalec
Odpowiedzi
551
Kosżzzz no zostalam poinformowana ile wynosi stawka pracy, od kiedy praca i ze system zmianowy. Teraz juz calkiem zglupialam... Dzis dzwoniac tam powiedzialy , ze mnie wykresla, umowa ni byla podpisana. Jechac tam jeszcze dla pewnosci?

Jeśli nie jesteś pewna co ustałaś, to zawsze lepiej się upewnić.

No, ale nic nie podpisywałam , żadnej umowy. Tylko mieli dzwonic, praca miala byc od 1, dzis dzwonilam, powiedzialy ze nie ma problemu i bez zadnego problemu skresla...

Na ten temat wypowiedziałam się już w poprzednim temacie.

Tzn , ze jesli podaly termin pracy, szczegoly czyli stawke i ze ma byc na zmiany... To nie moge byc spokojna mimo, ze zadnej umowy nie podpisalam? Sorry, ze jestem taka upierdliwa, ale nie mam sie kogo poradzic.

Jeśli masz takie rozterki, to może lepiej upewnij się podczas osobistej wizyty. Ja nie mam szklanej kuli...

Ostatnia edycja:
No, bo napisalas tak dziwnie. To juz nie wim czy dac sobie spokoj w koncu mnie skreslily i powiedxialy zxe nie ma zadnego problemu.

A skąd ja mam wiedzieć na ile zaangażowane były Twoje rozmowy z potencjalnym pracodawcą? Opieram się wyłącznie na tym co wcześniej napisałaś...
Skoro sama nie wiesz czy zawarłaś umowę, to ja tego na pewno nie zgadnę. Na podstawie tego co napisałaś wcześniej uważam, że nie.

nie martw się, naprawde. Jesli nie podałas swojego numeru pesel to na 100% nie było zadnej umowy i zgłoszenia do ZUS.

Byłam tam dzis osobisicie, babka mnie zapisala w biegu na kartce zeby mnie wykreslic. Powiedziala ,ze nic mnie nie zobowiaazuje, i dziekuje za uprzedzenue,ze umowy maja dopiero podpisywac.ale jak znowu napisales o peselu to nie wiem cxy nie dawalam im dowodu do ksera... Nie pamietam juz:-( to bylo miesiac temu.... To chyba umowa niepodpisana jak by stworzyli taka ze mna jest. Niewazna,,,

koniczynka23
Kobieta.gif
, nie nakręcaj się.
Z tego co dotąd napisałaś nic nie wskazuje na to, żebyś zawarła z tą firmą jakąkolwiek umowę.... która uniemożliwiała by Ci możliwość rejestracji w PUP jako osoba bezrobotna.

Ale jak już Ci sumienie żyć nie daje to udaj się do ZUS i sprawdź czy posiada on inny tytuł do ubezpieczenia zdrowotnego. To rozwieje wszelkie wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Koszsz jestem na stazu , dlatego mnie tak to frapuje. Mysle , ze mnie ta kobieta nie oszukala...tzn jak inny tytul do ubezpieczenia?

Inny tytuł do ubezpieczenia to np. świadczenie usług w ramach umowy zlecenie albo uczestnictwo w programie aktywizacji świadczonej przez inną instytucję itp.
Jak już wyżej napisałam, jeśli masz wątpliwości, to ZUS udzieli Ci rzetelnej informacji.

Powrót