Porada komornik a praca

• Autor wątku Autor wątku kronikarz111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kronikarz111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Znalazłem pracę ściga mnie też komornik za długi w banku, już mnie znalazł płacę też alimenty jak zwykle do ręki ale w tej sytuacji gdy znalazł mnie komornik zaniosłem wyroki sądu do zakładu pracy aby przelewali alimenty na konto ex-małżonki ok. gdy dziś tam byłem pani powiedziała że jednak tak nie idzie jak to możliwe jeśli to wyrok sądu, kazała mi iść do komornika ale po co żeby płacić więcej chyba nie ma racji już sam nie wiem zobaczymy 10tego.Zarobię 2000 z tego by przelali alimenty 600 zostaje 1400 z tego połowa komornikowi zostaje mi 700 ale gdy zakład pracy nie przeleje alimentów to z 2000 komornik 1000 z tego zapłacę alimenty 600 zostanie mi 400 w tym układzie jestem w plecy 300zeta co robić albo baba jest niedoinformowana alimenty są na pierwszym miejscu

"Baba" jest dobrze poinformowana. Wierzyciel alimentacyjny który otrzymuje alimenty na podstawie złożonego u pracodawcy wyroku po zajęciu przez komornika wynagrodzenia za pracę musi się przyłączyć do już toczącej się egzekucji ale u komornika. Wtedy będziesz miał potrącane 1200 zł ( 60 % wynagrodzenia netto) i dzielone na zasadzie - alimenty pierwsze a reszta do banku. Oczywiście po odjęciu kosztów egzekucyjnych 8 %.

Powrót