poręczenie weksla in blanco który prowadził sklep żabka

• Autor wątku Autor wątku monika 32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika 32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
moja sytuacja jest bardzo zła i proszę o pomoc, opinię, lub zasugerowanie drogi, którą powinnam iść dalej.
w 2014 roku w czerwcu podpisałam jako poręczyciel weksel in blanco mężowi (jeszcze wtedy), który był niezbędny do otworzenia sklepu żabka. Zostałam zaszantażowana przez męża że jest to jedyne wyjście, że jak nie podpisze to sama będę musiała wszystko utrzymywać. Wtedy miałam dwójkę małych dzieci 1,5 r i 2 miesięczną córkę. Oczywiście okazało się że mąż jest oszustem i wszędzie narobił bardzo dużych długów. Zaciągnął na mnie kredytów w bankach przez interent na kwoty ponad 50 tys zł. Obecnie wygrana w Sądzie sprawy karnej - dostał wyrok 1 rok i 6 miesięcy więzienia. W roku 2017 wygrałam sprawę w sądzie o uzyskanie rozdzielności z datą wsteczną tj. od 01.04.2014 r. , a w 2018 r rozwód. Obecnie komornik zajął mi konta z tytułu właśnie spłaty do żabki na kwotę 288 tys zł. Masakra.... Wychowuję dwójkę córeczek 3 i 5 lat, nikt nie płaci mi alimentów utrzymuje je sama, zarabiam 3,5 tys netto miesięcznie. Nie wiem co mam robić, pomóżcie proszę....

Zanim wszedł komornik do akcji to musiała być sprawa w sądzie, czemu nie było żadnej reakcji pozwanego.

bo nawet nie wiedziałam, że są rozprawy i jakiekolwiek zadłużenie. Wyprowadziłam się od byłego męża a korespondencja była przekazywana na adres gdzie wcześniej mieszkałam. Zresztą podobnie było ze sprawami karnymi. Nie wiedziałam, że mam kredyty bo były mąż ukrywał przede mną wszelką korespondencję. Przekupił listonosza.

Powrót