Porozumienie Alimenty

• Autor wątku Autor wątku Grzesiekyz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Grzesiekyz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam sprawa wygląda następująco rozstalem się z narzeczoną mamy 1,5 rocznego syna spisalismy porozumienie pomiędzy nami z którego wynika że będę jej co miesiąc przelewał 700 zł alimentów umowa była spisywana że tak powiem na gorąco i po ochlonieciu uważam że jest to za dużo. Narzeczona nie pracuje ma zasiłek i 500+ lecz od sierpnia ma zamiar podjąć prace a syna zapisać do żłobka.Pierwszy przelew mam zrobić 11 lipca i moje pytanie brzmi czy jeśli sprawa zostanie skierowana na do drogę sądowa w późniejszym czasie to nasza umowa będzie miała jakieś znaczenie i czy sąd po zrobieniu pierwszego przelewu zasądzi na poziomie 700 zł jeśli już tyle przelałem

To co sad orzeknie to pytanie do wrozki. 700zl to nie jest wcale tak duzo. Do alimentow wliczaja sie oplaty mieszkaniowe rachunki jedzenoe leki. Oplata za zlobek itd.. I to ile ty poswiecasz czasu na dziecko?

Syna staram się zabierać do siebie regularnie sam też się nim opiekuje gdy ona musi coś załatwić jeśli praca mi na to pozwala. Chcę mieć z nim stały kontakt i uczestniczyć w jego wychowaniu

Regularnie tzn? Wszystko ma znaczenie. Poczyta j na forum.

Porozumienie zostałoby spisane tylko między wami?

Powrót