Portal randkowy Niemiecki

• Autor wątku Autor wątku Marysia1604
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marysia1604

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Hej mam problem , mój znajomy założył profil randkowy na jednej z tych stron w Niemczech. Był to profil płatny 1 euro przez 14 dni użytkowania konto posiadał przez jeden góra dwa dni po czym go usunął . Płacąc to 1 euro podał numer konta i zrobił polecenie zaplaty. Teraz poszukiwania miesiącu przyszło mu do zapłaty prawie 90 euro wycofał Pieniążki ponieważ nie ma tego konta i z niego nie korzysta więc jak moja pobierać mu kasę bez jego zgody i braku konta. Orientował się o rezygnację i tylko droga pocztowa listem poleconym tylko że ta firma i tak nie odpowiada i pobiera pienadze bezprawnie.Czy zamknięcie konta wystarczy żeby mieć z nimi spokój ? Wycofał Pieniążki i nic nie napisali na meila o ponagleniu do zapłaty a dzis mija 30 dni po wycofaniu tych Pieniążkow a zlecenie wznów zostało wysłane na konto o zaplate bez wcześniejszego powiadomienia o niej. Co ma zrobić mój znajomy ? Bo bardzo się tym przejął... :(

Zamkniecie konta nic nie da, bo ta firma odda sprawe do adwokata albo komornika. Trzeba zgodnie z warunkami umowy formalnie wypowiedziec umowe, a nie "usunac konto". A jakie terminy wypowiedzenia tam obowiazuja, to trzeba przeczytac w warunkach umowy

Ale po czym go znajada jak nie podał żadnego adresu ani niczego innego tylko numer konta z którego nie zrobił przelewu tylko polecenie zaplaty. Adresu nie podaje sie z polecenia zapłaty a w banku jie mogą udzielić takiej informacji bo jest takie coś jak w każdym kraju jak ochrona danych osobowych która obowiązuje wszystkich.

Ale nie po zatwierdzenie tytulu wykonawczego dla komornika przez sad. Wtedy zadna ochrona danych osobowych nie obowiazuje.

Ale usunął profil i z niego nie korzysta to jakim prawem pobierają pieniądze jak nie ma go u nich na stronie ?

Bo to tak samo funkcjonuje, jak umowa na telefon komorkowy. Jak wyciagniesz karte SIM i przestaniesz dzwonic, to i tak nadal musisz placic abonament miesieczny, dopoki formalnie nie wypowiesz umowy, to przeciez nie jest takie trudne do zrozumienia

Rozumiem tylko z tego co się orientowalismy to firma krzak ludzie piszą wypowiedzenia a i tak nie mają udzielonych informacji czy też odstępstwa od umowy.Ta firma nie ma numeru telefonu ani adresu e-mail tylko podany adres.

Powrót