Poruszanie się pożyczonym samochodem po UK.

• Autor wątku Autor wątku BartShelby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

BartShelby

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam

Jak wygląda sytuacja kiedy wyjeżdzam z Polski pożyczonym samochodem zarejestrowanym w PL do UK. Jak długo mogę takim pojazdem się poruszać po UK?

Z tego co wiem to samochodem wypożyczonym z wypozyczalni można śmiało jeździć za granicą, pytam tylko przez jaki okres czasu? Oczywiście auto zjeżdzało by raz w roku na przegląd. Nie widzę sensu rejestrować tu auta i płacić 4 razy wyższego ubezpieczenia ze względu na wiek i grupe samochodową. Tato prowadzi działalność godpodarczą, czy mógłbym z nim dopisać do tej działalności - wynajmowanie pojazdów. Zarejestrować pojazd na tą firmę i wtedy śmigać z odpowiednimi dokumentami? Za dużo pytań, ale nie potrafię nigdzie znaleźć niczego konkretnego.

To forum nie służy do szukania pomocy w omijaniu prawa.

majka51 napisał:
To forum nie służy do szukania pomocy w omijaniu prawa.

Jakie omijanie PRAWA ? Chce legalnie poruszać się pojazdem z wypożyczalni i dlatego pytam czy jest to legalne czy nie. Naprawdę z całym szacunkiem, ale mogłaś darować sobie ten totalnie bezzasadny komentarz.

W drugim poście przecież wprost napisałeś że chcesz zrobić przekręt, przeczytaj regulamin forum.

majka51 napisał:
W drugim poście przecież wprost napisałeś że chcesz zrobić przekręt, przeczytaj regulamin forum.

Przepraszam z kim rozmawiam, z dziennikarzem tvn? Dlaczego wciskasz mi, że "napisałem że chce zrobić przekręt"? nie użyłem takiego sformułowania, jedynie tak wyglądała Twoja różowa interpretacja. Pytanie było czy poruszanie sie pojazdem wypozyczonym po UK jest legalne. Jest nielegalne to koniec dyskusji, jest legalne to gdzie to przekręt skoro prawnie można? Dalszej dyskusji z Tobą nie chce prowadzić, bo widać że nie będzie miała żadnego sensu. Moze wypowie się ktoś mniej bardziej elekwentny.

Informacje o poruszaniu sie pojazdem na zagranicznej rejestracji jest bardzo duzo na forum, wystarczy poszukac , ewentualnie dolaczyc pytanie do juz istniejacego. Temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót