Posądzenie - allegro

• Autor wątku Autor wątku Szymon36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szymon36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jakis uzytkownik portalu aukcyjnego allegro.pl napisał do mnie do mnie ze chce bon ukash, ktore rzeczywiscie sprzedaje, no to ok, podalem dane zeby wplacil mi pieniadze. On w miedzy czasie "sprzedal" konta rapid i ludzie mieli wplacic pieniadze na moje konto, podal moje dane i numer konta (O CZYM JA NIE WIEDZIAŁEM). Po kilku godzinach uzytkownicy, którzy zakupili owe konta zgłaszają sie do mnie ze ich oszukalem a ja nie wiedzac o co chodzi rozmawialem z jednym z oskarzycieli. Okazalo sie ze sprzedawal fikcyjne konta rapidshare i ludzie mieli wplacac pieniadze na moje konto. Ludzie pozglaszali sprawy do allegro i chca isc z tym na policje... I co ja mam zrobic? Skoro mial moje dane i numer konta? Grozi mi cos za to, mimo ze ja nie mialem z tym nic wspolnego? Dodam ze do chwili obecnej nie wpłyneły zadne pieniadze.

pozdrawiam

co to jest "bon ukash"?

masz korespondencje z nim? oni też? Po IP dojdą czy to ten sam... Chociaż na moje to naciągana sprawa.

Bon ukash to bony, ktorymi mozna doładowac konto bukmacherskie. Mam. Rozmowa odbyła sie na gadu gadu.
Treść:
9262417
16:33:39
czesc

9262417
16:33:42
jestes?

9262417
17:12:19

Szymek
17:12:30
witam, jestem

9262417
17:12:38
ja w sprawie ukash
17:12:38
od reki?

Szymek
17:12:57
od razu po wplacie

9262417
17:13:11
daj dane mbank

Szymek
17:13:34
rozumiem ze takze masz konto w mbanku?

9262417
17:13:41
tak

Szymek
17:14:41
Szymon ****
87 *****************

i na tym rozmowa sie urwała. Zbiera sie coraz wieksza grupa, ktora mnie straszy policja a takze odsiadka... Jestem caly rozstrzesiony, a w poniedzialek mam mature...

na prawde nikt nie jest w stanie mi pomoc/poradzic?

Pozdrawiam

szymon posłuchaj

Ty nic niezrobiłes i nikt niemoże Ci nic zrobic dlatego że ktoś posłużył sie jedynie Twoimi danymi imie nazwisko i adres

po numerze konta sąd dojdzie do osoby która pobierała pieniadze z konta czyli przypuszczam ze właściciela tegoż konta:)

skoro pieniadze nie wpłyneły na Twoje konto to przestępca podał swoje konto a wiec nie masz sie czgo obawiac gdyz przestępca wykorzystał tylko Twoje dane gorzej by;pby gdyby pieniądze były na Twoim koncie

zgłoś sprawe na policje złóz wyjasnienia i tyle :)

Pozdrawiam:)

Powrót