J
jojo2222
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Sytuacja jak wiele, dzisiaj też artykuł jak w jednym z marketów posądzają o kradzież i potem przepraszają. Sytuacja taka:
przy kasie podchodzi do mnie jeden albo 2 ochroniarzy i chcą sprawdzić listę zakupów czy czegoś nie zabrałem bo mają podejrzenie.
Ja mówię nie i czekam na policje i albo oni dzwonią albo ja.
Przyjeżdża ekipa, pokazuje kieszenie - jestem czysty.
Od razu żądam podania mi danych personalnych wskazanych ochroniarzy tj Imienia, Nazwiska adresu zamieszkania. Informuję, że wytoczę proces cywilny ale nie wobec firmy ochroniarskiej, marketu ale konkretnie wobec osób które do mnie podeszły za bezpodstawne zatrzymanie, posądzenie np na 5000 pln solidarnie. stać mnie na koszta na adwokata a co tam.
Czy policja poda mi te dane ochroniarzy? Czy to utajnią.
Z jakich paragrafów mogę ich ściągnąć. Nie że będę teraz prowokacje robił
Czy jak im powiem, że chce wyjść czy mają prawo mnie zatrzymać. Co jak będę się stawiał, przywalę albo użyje gazu i odgryzę nosa. Pójdę siedzieć ja czy oni?
przy kasie podchodzi do mnie jeden albo 2 ochroniarzy i chcą sprawdzić listę zakupów czy czegoś nie zabrałem bo mają podejrzenie.
Ja mówię nie i czekam na policje i albo oni dzwonią albo ja.
Przyjeżdża ekipa, pokazuje kieszenie - jestem czysty.
Od razu żądam podania mi danych personalnych wskazanych ochroniarzy tj Imienia, Nazwiska adresu zamieszkania. Informuję, że wytoczę proces cywilny ale nie wobec firmy ochroniarskiej, marketu ale konkretnie wobec osób które do mnie podeszły za bezpodstawne zatrzymanie, posądzenie np na 5000 pln solidarnie. stać mnie na koszta na adwokata a co tam.
Czy policja poda mi te dane ochroniarzy? Czy to utajnią.
Z jakich paragrafów mogę ich ściągnąć. Nie że będę teraz prowokacje robił
Czy jak im powiem, że chce wyjść czy mają prawo mnie zatrzymać. Co jak będę się stawiał, przywalę albo użyje gazu i odgryzę nosa. Pójdę siedzieć ja czy oni?