Posądzony o oszustwo, pomocy.

• Autor wątku Autor wątku bartek2664
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartek2664

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie i prosze o pomoc.
Wystawilem na llegro przedmiot, lecz mialem przymusowy wyjazd czego wynikiem bylo to ze niemoglem dopilnowac aukcji. Aukcja zostala zakonczona na kwocie 152zł i 50gr, ja jednak niechce oddawac mojego towaru wartego conajmniej 400 zł za tak małą cene. W związku z tym napisałem maila do osoby która wygrała aukcje z wszelkimi wyjasnieniami, przeprosinami i propozycja ponownego wystawienia towaru na allegro lub zprzedazy za bardziej atrakcyjna cene poza allegro. Jednak w odpowiedzi dostalem cos takiego:

Witam, jeżeli aukcja zakończyła się to chyba Pan wie co to oznacza - umowa między dwoma stronami została zawarta i w świetle prawa jest ona jak najbardziej ważna. Z mojej strony wszystkie szczegóły zostały dopilnowane, dlatego też, jeżeli Pan nie dokończy transakcji, sprawa zostanie zgłosza policji. Zgodnie z Z Art. 286. § 1. KK.
Z poważaniem
P. Wisiński.

Czytałem wymieniony przez kupca punkt z kodeksu karnego jednak niezabardzo go zrozumialem. Bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam

czy gra jest warta świeczki? sprzedaż poza allegro jest niezgodna z regulaminem a wystawiając przedmiot zgadza się Pan z regulaminem allegro. jeśli kupiec wygrał przedmiot to powinien go otrzymać.

dziekuje, ale czy moglbym prosic o inna opinie??

PS. sprzedaz poza allegro zaoferowalem po zakonczeniu aukcji wiec regulamin chyba mnie nieobowiązywał w danym momeńcie.

A jaka może być inna opinia ? Facet wygrał aukcję zgodnie z regulaminem i mu się rzecz należy. Kłopot masz przez swoje niedbalstwo - bo nie ustawiłeś ceny minimalnej. Nic nie masz na swoją obronę.

bartek2664 napisał:
sprzedaz poza allegro zaoferowalem po zakonczeniu aukcji wiec regulamin chyba mnie nieobowiązywał w danym momeńcie.

cena za jaką kupiec wygrał przedmiot jest święta i nie pojmuję jak można proponować ponowną sprzedaż wygranego już przez tą osobę przedmiotu za wyższą cenę:-o
tym bardziej w momencie zakończenia aukcji osoba, która wygrała przedmiot jest jej nowym właścicielem i nie ma Pan prawa rozporządzać jej własnością. A sprzedaż poza allegro sprzedanego już przedmiotu jest niezgodna z regulaminem allegro i z prawem.

Powrót